KALLIS LÕBU Need on 3 maailma kõige hinnalisemat kassitõugu (2)

lemmik.postimees.ee
Copy
Bengali kass.
Bengali kass. Foto: Shutterstock

Vaatame üle, millist tõugu kasside esindajate eest tuleb 2021. aastal kõige rohkem raha välja käia.

3. Bengali kass - hind umbes 25 000 dollarit ehk 21 117,5 eurot

Bengali kassi muudab väga hinnaliseks tema eksootiline leopardisarnane välimus. Iseloomult on ta aktiivne ja nutikas. Bengali kass on suhteliselt uus tõug, tema ajalugu ulatub 1970. aastasse.

Kuigi ta võib olla armas koduloom, on tal siiski alles ka väga metsikud instinktid ja ta võib kodus üsna palju pahandust teha, näiteks meeldib talle igasugu asjade otsa ronida. Seda annab aga kontrolli all hoida, kui anda talle piisavalt tegevust mängimisega.

Välimuselt meenutabki kass pisikest leopardi. Ta võib kaaluda 4,5-9 kilogrammi. Tervis on suhteliselt hea, keskmine eluiga 12-16 aastat. Päritolumaa USA. Bengali kassi nimi on tulnud tema metsiku eellase, Aasia leopardkassi nimest Felis bengalensis.

2. Savanni kass - hind umbes 50 000 dollarit ehk 42 235 eurot

Eksootiline, samuti USA päritolu tõug, mis sai alguse metsiku servali ja kodukassi (väidetavalt Pärsia kassi) ristamisest. Serval on keskmist kasvu ja suurte kõrvadega Aafrika metskass.

Savanni kass registreeriti tõuna 80ndatel aastatel, praegu tunnustab seda vaid üks rahvusvaheline kassiorganisatsioon. Savanni kass on sihvakas ja pikkade jalgadega, kuid iga kassi suurus võib sõltuda sellest, kui lähedal ta on algsele aretusliinile. Isased savanni kassid on aga tavaliselt suuremat kasvu kui emased.

Ka Savanni kassid vajavad palju vaimutööd ehk mängimist ja suudavad hüpata väga kõrgele. Tasub ka märkida, et emased Savanni kassid on tunduvalt kallimad kui isased.

1. Ashera - hind umbes kuni 125 000 dollarit ehk 105 587,5 eurot

Kuigi Ashera on mitme allika põhjal vastuoluline tõug, on teada, et teda on müüdud tõepoolest niivõrd kõrge hinnaga, kuna ta on äärmiselt haruldane. Tegu on uue, 21. sajandil välja aretatud tõuga ning aretamise eestvedajaks on USAs Los Angeleses pesitsev ettevõte, kes väidetavalt toodab vaid viis isendit aastas.

Välimuselt meenutab Ashera veidi lumeleopardi, kuid iseloomult on ta vägagi Savanni kassi sarnane. Mõned eksperdid väidavad, et Ashera kassid ongi tegelikult hoopis haruldase F1 geenitüübiga Savanni kassid.

Allikad: Finances Online, PetProtect, Purina (1, 2). 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Teised ajakirjad

Tagasi üles