ŠOKEERIV TÕDE Inimesed on hämmingus, kui näevad känguru kukrut seestpoolt (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Kängurupoeg turvaliselt oma ema kõhutaskus
Kängurupoeg turvaliselt oma ema kõhutaskus Foto: Shutterstock

TikToki kasutajad olid šokeeritud, kui said teada, milline näeb välja känguruema kukkur seestpoolt.

Millisena sina känguru kõhutaskut ette kujutad? Kuna kängurubeebi veedab seal palju aega, siis võiks ju arvata, et see on seest sametpehme ja karvane. Tegelikkus, mida loomaaia töötaja TikTokis jagas, on aga hoopis ootamatu. 

Känguru koti sisemus on lihtsalt nahk. Florida Animal EDventure Park & Safari loomade talitaja jagas TikTokis videot, millel on näha känguruema kõhukoti sisemust. Pehme karvakatte asemel on tasku seest tegelikult punakas «lihakott», kuhu poeg kolib pärast sündi piima imema.

@animaledventures Checking On Kalins Baby Inside Her Pouch! Want To Visit Our AMAZING #Animals ? Reserve Space Now www.AnimalEDventures.com #ForYouPage #FORYOU #FYP ♬ original sound - Animal EDventure Park & Safari

Kotis on hästi soe, umbes sama soe kui ema kehatemperatuur. Alla kahe grammi kaaluv poeg jääb sinna emapiima imema umbes 4,5–5 kuuks. Kängurud, kes täiskasvanuna võivad kaaluda kuni 90 kilogrammi, on sündides tibatillukesed. 

Kuni kängurupoeg ei lahku kotist, rahuldab ta seal ka oma loomulikke vajadusi. Ema aga puhastab kotti, lakkudes keelega ära mustuse ja väljaheited.

Kommentaarid (1)
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles