EDULUGU «Läksin ainult sõbrannaga kaasa, aga hoopis mind valiti modelliks, sest...»

Isabel sai modelliks täitsa kogemata. Kuidas see juhtus? Foto: Icon Agency
Naine
Copy

Isabel Tõkke oli kõigest 12-aastane, kui ta läks sõbrannaga Solarise keskusesse vaatama, kuidas ERKI moešõule modelle valitakse. Kohapeal sai ta aga paraja üllatuse osaliseks – nimelt jäi ta silma modelliagentuuri esindajale ja tema elu tegi tänu sellele täieliku pöörde. Nüüd vallutab noor neiu kodumaa kõige vingemaid moelavasid.

«Läksin ainult sõbrannaga kaasa, aga hoopis mind valiti modelliks, sest jäin kuidagi silma. See oli ikka paras üllatus,» meenutab Isabel muiates. «Ma läksin niisama vaatama, aga sain kogemata hoopis modelliks.»

Isabel Tõkke
Isabel Tõkke Foto: Icon Agency

Kui mõned lapsevanemad suhtuksid lapse sidumisse modellindusega pigem skeptiliselt, siis Isabeli ema Kärt Tõkke on sada protsenti oma tütre kõige suurem fänn ja tugi. «Mul oli nii uhke tunne, olin ülimalt rõõmus – see kõik oli väga-väga vinge!» meenutab Kärt hetke, kui Isabelist modellinduse teekonna alguses esimesed fotod ja videod tehti. Tema on kahe käega selle poolt, et Isabel jõuaks moemaailmas võimalikult kõrgele ja kaugele. «Ma tean selle maailma pahupoolt ka, aga kuna ta on alaealine, siis mingites otsustes räägime me alati agentuuriga omavahel läbi – praegu küll mingisugust hirmu ei ole, pigem elevus!»

Loe ka: ETTEVAATUST | See tervislikuks peetav harjumus paneb tegelikult peki vohama

Üks edukamaid Eestist pärit modelle Alexandra Elizabeth Ljadov. Moelavade kaunitar on end tänaseks tõestanud ka andeka muusiku ja artistina.
Üks edukamaid Eestist pärit modelle Alexandra Elizabeth Ljadov. Moelavade kaunitar on end tänaseks tõestanud ka andeka muusiku ja artistina. Foto: Erlend Štaub

Alexandra Elizabeth Ljadov,

üks edukamaid Eesti päritolu modelle

Alexandra Elizabeth avaldab, et modellitöö pole kaugeltki ainult kaunis olemine, sale püsimine ja laval säramine. Oo ei! See on loominguline koostöö, kus läbilöömiseks on eeskätt tarvis olla isiksus. Pealtnäha maksab välimus, tegelikult aga karakter.

«Loomingulise koostöö õnnestumiseks on peamine ausus. Aus tagasiside kõigele, mida ma teen. Ainult selliseid inimesi ma tegelikult suudangi hinnata, kes ütlevad välja, mida mõtlevad. Ma ei taha sisutühja kiidulaulu kuulata! 

Ise olen ehk liigagi otsekohene. Tihti näen, kuidas suheldakse ümber nurga ja keerutatakse. Siis tunnen, et minu kohus on ka teisel silmad avada ja soovitada: «Sa võiksid minuga ausam olla.» Ma käitun teistega nii, nagu tahan, et minuga käitutaks.

Modellinduses läbi löömiseks ei piisa ainult ilusast näost, mille taga kedagi ei ela. Modellil peabki iseloomu olema. Need tüdrukud, kes on keskendunult kohal ja räägivad, on palju edukamad. Lõpuks tekivad ju seosed ikkagi inimeste vahel, klient eelistab tüdrukut, kelle arvamus on lahe ja kellega saab suhelda. Vaikivat ja eemalolevat modelli ei taha varsti enam keegi.

Ma olen teinud koostööd tüdrukutega, kes on täiesti vait, lihtsalt ootavad, istuvad oma telefonis… Aga suhtlemine on hästi oluline! Ja just oskus õigesti suhelda, olla delikaatne, viisakas, samas aktiivne ja otsekohene.»

Loe ka pikka intervjuud Alexandra Elizabeth Ljadoviga.

Kärt kinnitab, et Isabel on ise modellindusest äärmiselt huvitatud ja tahab sellega tegeleda. «Meie toetame teda sajaprotsendiliselt,» lisab ta.

Isabel Tõkke
Isabel Tõkke Foto: Icon Agency

Praegu lõpetab Isabel 8. klassi ja modellitöö teda veel välismaale viinud ei ole – seega ei sega neiu suur kirg moelavade vastu kuidagi tema õppetööd. «Praegu võtamegi vaikselt: ta käib siin pildistamistel ja on Eesti suurtel moešõudel esinenud – need ei ole kooli seganud,» sõnab Kärt. Ka Isabeli klassijuhataja ja klassikaaslased on modellinduse koha pealt väga toetavad. «Oleme alati ilusti hakkama saanud ja neil on väga hea meel Isabeli üle,» lisab ta.

ERKI moešõu

Üritus toimub Noblessneri sadamalinnakus juba 17. juunil ning seal näitab oma loomingut 13 andekat disainerit. Korraldajate sõnul on tõeliseks kohaliku moe suursündmuseks kujunenud moešõu sel aastal lahendatud kunstilisemalt ja suursugusemalt kui kunagi varem.

ERKI moešõu kajastust saad õige pea lugeda Postimees Naisest.

Isabel Tõkke moelaval.
Isabel Tõkke moelaval. Foto: Icon Agency

Hing ihkab moemaailma tippu

Moelavasid vallutav Isabel on tänaseks juba 15-aastane ja meenutades esimest kokkupuudet modellimaailmaga, tunnistab ta, et ei tahtnud alguses publiku ees kõndida. «See oli minu jaoks väga hirmus, aga mind toetati väga palju ja julgustati proovima. Kuid see oli ikka äärmiselt hirmus: ma värisesin,» naerab Isabel ammuseid aegu. «Tänu lähedaste toetusele sain selle siiski tehtud ja nüüd sellele mõeldes võin julgelt öelda, et tegelikult oli see väga-väga tore kogemus.»

Modellindusega on Isabel agentuuris Icon Agency tegelenud kolm aastat ja selle aja jooksul on ta kogenud eri olukordi ja emotsioone. «Kõige ägedamad on olnud agentuuri workshop'id ja pildistamised. Kõige meeldejäävam šõu on olnud minu jaoks ilmselt Tallinn Fashion Week, sest see on vaieldamatult suurima publikuga moeüritus Eestis.»

Isabel

Kasv: 178 cm

Rinnaümbermõõt: 79 cm

Vööümbermõõt: 60 cm

Puusaümbermõõt: 90 cm

Kinganumber: 40

Juuksed: pruunid

Silmad: rohelised

Loe ka: Kui tead neid 7 saladust rasva kohta, on hulga lihtsam kaalust alla võtta

Kuid isegi niivõrd mastaapsetel üritustel on pabistamine ja ärevus Isabelile võõrad. «Värin tuleb sisse alles siis, kui olen lavalt maha tulnud. Siis valdab mind täielik šokk, sest saan aru, et käisin just nii paljude inimeste ees. Aga see on väga äge kogemus ja adrenaliin on see, mis mulle alati seda põnevust pakub,» tunnistab Isabel.

Noore modelli ambitsioonid on igati õige koha peal ja tema unistus on teha koostööd tõeliste maailma suurnimede ja moetööstuse legendidega. «Brändidest kindlasti Gucci, Simone Rocha meeldivad mulle väga, Chanel – need on kõik väga suured nimed,» tunnistab ka Isabel ise, lisades, et kannaks moelavadel suurima rõõmu ja uhkusega kõikide moemaailmas tuntud brändide loomingut. «Olen viimasel ajal nende šõusid jälginud ja mulle väga meeldivad nende kollektsioonid.»

Vaja on julgust ja pealehakkamist

Kõigil neil noortel moeentusiastidel, kes parasjagu unistavad modelliks saamisest, soovitab Isabel pöörduda alustuseks mõne agentuuri poole. «Internetis saab kõik vajalikud ankeedid ära täita ja siis sealt edasi kutsutakse vajadusel pildistamisele. Ma olen ise väga palju oma tuttavaid julgustanud, kes tahavad modellindusega tegeleda – sellega alustamine on lihtne, ainult julgust on vaja! Täitke oma soovid!»

Järgmisena astub Isabel üles ERKI moešõu laval ja tuleb välja, et neiu on omamoodi selle ürituse suur fänn. «Mulle meeldivad seal eriti show box'id, kus on kollektsioonid näitusel ja inimesed saavad käia iga kollektsiooni juures ja seda lähemalt imetleda. See on minu arust selle ürituse juures üks väga põnev võimalus,» räägib Isabel, kes ise kannab ERKI moešõul seekord Siim Oja loomingut.

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles