ANDEKAS LEMMIK Ainulaadse oskusega Eesti kass kogub TikTokis miljoneid vaatamisi

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Müstik fotokonkursilt võidetud auhinnaga.
Müstik fotokonkursilt võidetud auhinnaga. Foto: Marek Tšernjavski / erakogu

Äsja korraldas Lemmik fotokonkursi, kuhu ootasime pilte sellest, mida lemmikud süüa armastavad. Silmapaistvamad said ka autasustatud ning üheks võitjaks krooniti 8aastane Bengali tõugu kass Müstik, kellega nüüd lähemalt tutvust teeme.

Tartus elav kass Müstik on üks tõeliselt andekas tegelane, kes oskab oma peremehe Mareku sõnul umbes 50–60 erinevat trikki, mida ta on alates viiendast elukuust järk-järgult omandanud. Müstiku tegemistel saab kasutajanime @MysticTheBengal alt silma peal hoida nii TikTokis, Instagramis kui ka YouTube'is.

«Müstik on energiline ja tark kass. Meeldib kasutada oma jooksuratast, teha trikke ja oleme ka harjutanud õues käimist, et korteri seinte vahelt eemale saada ja ümbrust avastada,» rääkis peremees Marek Lemmikule. Vaata videost, kuidas Müstik oma jooksuratast kasutab:

@mysticthebengal Chasing dreams... #onefastcatwheel #catwheel #exercisewheel #cattricks #catwheels #catwheelchallenge #running #fastcat #fastcatspeed #fastandfurious ♬ original sound - Mystic The Bengal

Ainuke kass maailmas, kes oskab elustada

Müstiku kõige erilisem omadus peremehe sõnul on aga see, et ta on ainuke kass maailmas, kes imiteerib elustamise südamemassaaži. Selle õppis kass selgeks üle nelja aasta tagasi. Video sellest, kuidas Müstik elustamist praktiseerib, on TikTokis kogunud tänaseks üle 3,7 miljoni vaatamise ja YouTube'is üle 74 000 vaatamise ning vaatajad on sellest vaimustuses. «Olen Müstiku üle endiselt uhke,» kirjutass peremees video juurde.

@mysticthebengal 4 years ago- still proud of Mystic that he managed to learn this CPR- chest compression trick 🐆 #cpr #chestcompressions #cattrick #yearsago #catsaresmart ♬ Intro

Marek räägib, et mõtte seesugust põnevat trikki Müstikule õpetada sai ta nähes telesaatest «Americas Got Talent», kus üks koer seda tegi. «Hakkasin guugeldama ja otsima, kas on mõni kass, kes seda teeks, kuid ei leidnud,» ütleb ta. 

Loe ka seda: Hingelt noor: 15aastane kass Nero ei lase end vanusest segada

Nii saigi Müstikust kass, kes oskab väga erilist trikki, mille selgeks õpetamine võttis tal vahelduva eduga aega 2–3 kuud. Vahepeal andis peremees õpetamisega isegi alla, kuid otsustas siiski asja uuesti käsile võtta ja edukalt lõpuni viia.

Mida inimesed sellisest oskusest arvavad? «Pigem võetakse seda kui meelelahutust, nagu see ka mõeldud oli, ning selle abil näidatakse, kui andekad võivad meie neljajalgsed sõbrad olla, kui neid natuke juhendada,» ütleb Marek.

Kuidas sündis konkursile saadetud foto?

«Kuna Müstiku lemmiktoit on kana, siis tuli ta uudistama, mis sorti kana seekord omaniku söögilaual valikus oli,» sõnas peremees Marek.

Tartu kass Müstik
Tartu kass Müstik Foto: Marek Tšernjavski / erakogu

Fotokonkurss «Minu lemmiku suvepuhkus 2023»

Mulle suvel korraldas Lemmik fotokonkursi, kuhu ootasime pilte sellest, kuidas lemmikloomad suve veedavad (vaata suurt galeriid SIIT). Konkurss osutus ülimalt populaarseks ning seetõttu otsustasime sel aastal konkurssi korrata.

Selleks, et fotokonkursil osaleda, saada oma lemmiklooma pilt või video aadressil lemmik@postimees.ee ning lisa lühike selgitus ja lemmiku kirjeldus.

Osalejate vahel jagame välja auhinnad, mille paneb välja PetCity. Võitjad kuulutame välja septembri alguses. Tutvu eelmise aasta võitjatega SIIN

Fotokonkursi võitja: Finley suvised reisid, perenaine Triin Arge. «Tema jaoks on see esimene suvi ning siiani on ta nautinud seda igasuguste lillede ja taimede nuusutamisega meie jalutuskäikudel. Kuna koera omanikele meeldib ilusate ilmadega väga Eestit avastada, tuleb ta hea meelega ka reisidele kaasa. Kui väikesed käpakesed kõndimisest ära väsivad, on Finley alati rõõmsalt valmis omanike sülest vaadet nautima,» kirjutas perenaine oma lemmiku kohta.
Fotokonkursi võitja: Finley suvised reisid, perenaine Triin Arge. «Tema jaoks on see esimene suvi ning siiani on ta nautinud seda igasuguste lillede ja taimede nuusutamisega meie jalutuskäikudel. Kuna koera omanikele meeldib ilusate ilmadega väga Eestit avastada, tuleb ta hea meelega ka reisidele kaasa. Kui väikesed käpakesed kõndimisest ära väsivad, on Finley alati rõõmsalt valmis omanike sülest vaadet nautima,» kirjutas perenaine oma lemmiku kohta. Foto: Triin Arge
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Teised ajakirjad

Tagasi üles