PERSOON Sisulooja Victoria Villig avaldas, miks ta on päriselt terve elu karsklane olnud (1)

Copy
Victoria Villig
Victoria Villig Foto: Erakogu

Sisulooja Victoria Villig (23) rääkis Maria Rannavälja (20) taskuhäälingus «Rannaväljaanne», kuidas ta suutis hiljutise teraapiasessiooni ajal lõpuks enda jaoks lahti mõtestada, miks tal pole mitte kunagi elu jooksul olnud soovi alkoholi proovida.

23-aastane Victoria on terve elu karsklane olnud, kuid enda sõnul ei arvanud ta kunagi, et tema alkoholi pelgavatel põhimõtetel võivad olla sügavamad juured. «Ma ise mõtlesin, et olen ju Sõnn: ma olen põikpäine ja lihtsalt suudan nii hästi oma põhimõtetest kinni pidada. Mina olen karsklane ja nii on.»

Maria Rannaväli ja Victoria Villig taskuhäälingu «Rannaväljaanne» salvestusel
Maria Rannaväli ja Victoria Villig taskuhäälingu «Rannaväljaanne» salvestusel Foto: Helen Truuverk

«Olen ju Sõnn: ma olen põikpäine ja lihtsalt suudan nii hästi oma põhimõtetest kinni pidada.»

Paar aastat tagasi kolis sisulooja Eestist Los Angelesse, et alustada seal õpinguid Ameerika Filmiinstituudis monteerimise erialal. Ameerikas otsustas Victoria esimest korda elus terapeudi juurde minna ning rääkis seal ka oma karskusest. Terapeudi arvates oli küllaltki eriskummaline, et neiul tekkisid juba varases nooruses alkoholi tarbimise suhtes nii jõulised põhimõtted. Püüdes meenutada lapsepõlvest hetki, mis võisid sellise tõuke anda, tuli Victoriale meelde kahe sugulase vestlus.

Victoria Villig Ameerika Filmiinstituudis
Victoria Villig Ameerika Filmiinstituudis Foto: erakogu

«Üks sugulane, mu lemmiksugulane, kellele meeldis aeg-ajalt õlut juua. Meenus seik, kuidas üks teine sugulane oli talle öelnud, et talle ei meeldi, milliseks ta muutub, kui alkoholi tarbib.» Victoria sõnul võis tal tekkida seos, et alkohol võtab temalt selle lemmikinimese ära. Sedasama emotsiooni tunneb ta vahel ka sõprade puhul, kes tarvitavad alkoholi: ühest küljest kardab ta, et sõbrad kaugenevad temast alkoholi tõttu, teisest küljest tekib aga hoopis hirm, et juhtub midagi halba või keegi kasutab neid ära.

Saatejuht Maria Rannaväli lisab, et tema on samuti alkoholismist terapeudiga rääkinud: «Märksõna, mis enamikul lastel alkoholismiga seostub, ongi väärtusetuse tunne – keegi valib alkoholi enne neid.»

Victoria Villigu seiklustest Los Angeleses ja tema muudest isiklikest avastustest saad kuulata taskuhäälingu «Rannaväljaanne» viimasest osast nii Spotify kui ka Apple Podcastsi vahendusel.

«Rannaväljaanne» ilmub sel suvel koostöös Postimees Naisega kolm korda kuus kolmapäeviti. Maria on podcast’i kohta öelnud järgmist:

«Olen võtnud kinnisideeks teha parimat podcast’i 20ndates noorele (nagu mina!), kelle tassi ainult meelelahutusega ära ei täida ja kes naudib lisaks naljale ka veidi asjalikumat juttu, milleks saan inspiratsiooni nii oma isiklikust elust, sotsiaalmeediavaldkonnast, kus olen nüüd juba mõnda aega tegutsenud, aga ka ülikoolist ajakirjandust õppides. Teisisõnu jagan siin kõike, millest ise ühes arutlevas podcast’is kuulda tahaksin, ja palvetan, et ka teile meeldib :DD Iga mõne aja tagant võtan end kokku, lükkan ärevuse nurka ja kutsun siia külalisi ka… ausalt.»

Kommentaarid (1)
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles