SUHTED Noor naine avaldas põhjuse, miks ta magab oma isa vanuste meestega (2)

Christin Krass
, Suvereporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: VGstockstudio/Shutterstock

«Hiljuti naeris mu 35-aastane meessoost sõber, kui me alasti tema voodis pärast järjekordset koosveedetud ööd lebasime: «Kümne aasta pärast olen ma noorem kui sina.» Naersin kaasa, sest ma teadsin, et ta ei eksi ning pole midagi, mida ma selle vastu teha saaksin,» avaldab cosmopolitan.com 26-aastase naise mõtted. Väljaanne uuris, miks ta astub suhtesse meestega, kes võiksid vanuse poolest olla tema isa.

Suhtesse astumisele endast märksa vanema või noorema inimesega vaadatakse ühiskonnas viltu. Noori naisi, kes käivad vanemate meestega, nimetatakse gold digger'iteks ehk kullakaevuriteks, eeldades, et nad on vanema mehega koos ainult tema raha pärast. Vanemaid mehi, kes käivad nooremate naistega, nimetatakse see-eest suhkruissideks või «hälli kõigutajateks».

Kullakaevurid ja suhkruissid... On see tõsi?

26-aastane kanadalanna valib oma paarilisteks teadlikult vanemaid mehi. See on muster, mis on teda juba mõnda aega saatnud. Ta ütleb, et olles 26-aastane, tähendab see üleminekufaasi, kus mõned sõbrad asuvad pereelu elama, samal ajal kui teised naudivad nooruslikke seiklusi. Kuid miks ta just vanemaid partnereid valib? Põhjuseid on mitu...

Võimutasakaalutusest tulenev võlu

Üks põhjus on tema sõnul võimutasakaalutusest tulenev võlu. Suhtes, kus on vanusevahe, näeb ta võimalust selle dünaamikaga mängida ja võimu enda kasuks pöörata. Kui vanemad mehed küsivad, miks ta neid huvitavaks peab, annab ta neile meeldivaid vastuseid, mis suurendavad nende enesehinnangut ja kinnitavad nende ligitõmbavust noorte naiste silmis.

«See on jama dünaamika, mäng, mida ma ei kavatse võita. Kuid see on minu ja ma kasutan seda oma huvides, kui tahan.»

Vanemad mehed viivad naise härrasmehelikul kombel tõelisele kohtingule

Kanadalanna tunnistab, et talle meeldivad vanemad mehed ka nende stabiilsuse ja küpsuse tõttu. Neil on tavaliselt paremad töökohad, kodud ja kombed. «Erinevalt minu põlvkonna meestest teevad vanemad mehed tegelikke plaane, et viia mind tõelisele kohtingule.» Lisaks teevad nad kohtingul välja ning mõned neist saadavad kaaslase viisakalt taksoga koju. Teatud vanuses mehed naudivad ülemvõimutunnet noorematesse põlvkondadesse kuuluvate inimeste üle.

Soov rebida end lahti ühiskonnanormidest

Vanusevahe suhtes lisab ka põnevust. Ühiskonnas vaadatakse neid suhteid sageli kui vastuolulisi ning see sütitab kohati isegi mässumeelse iseloomuga kanadalannat. Tunnistades tajutavas võimutasakaalutuses oma rolli tahtejõulise osalisena, vabastab ta vanemad mehed «süüdistustest», millega nad võivad silmitsi seista, rahuldades samal ajal oma enda sisemist mässajat.

«On veel üks põhjus, miks ma nende meestega käin, mida ma tavaliselt neile ei räägi: ma käin nendega kohtamas, sest ma kardan.»

Kanadalanna nendib, et mehed küpsevad naistest aeglasemalt. See küpsuse vahe koos ühiskonnas levinud eelarvamustega vanuse kohta teeb naistele keeruliseks leida omaealistega emotsionaalseid või intellektuaalseid suhteid. Vanemad mehed, kes käivad noorematega, väidavad sageli, et nad tunnevad end siis nooremana, mis näitab veelgi enam küpsuse vahet.

«On veel üks põhjus, miks ma nende meestega käin, mida ma tavaliselt neile ei räägi: ma käin nendega kohtamas, sest ma kardan. Minu tõmme nende vastu on osaliselt kui kaitsemehhanism.» Sest kogu arengu ja kõigi õiguste juures, mille naised on saavutanud, jääb alles ebamugav tõde, et ühiskonna silmis vananevad naised kiiremini kui mehed. Samal ajal kui naised justkui kiirustavad vananemise suunas, kulgevad meessoost kaaslased graatsiliselt keskikka, kus ühiskond ulatab neile piltlikult öeldes sportauto võtmed. «Nagu üks minu 35-aastane meessoost sõber naeris, kui me alasti tema voodis pärast järjekordset koosveedetud ööd lebasime: «Kümne aasta pärast olen ma noorem kui sina.» See on tõsi. Mul ei olnud sellele midagi vastata.» Vaid enese teadvustamine aitab sellega leppida, isegi kui see on raske.

Kommentaarid (2)
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles