Lohvakas kampsun, sametkleit, jalgratturipüksid — Printsess Diana kõige ikoonilisemad riided läbi aegade

Christin Krass
, Suvereporter
Copy
Printsess Diana
Printsess Diana Foto: JAMAL A. WILSON/AFP

Printsess Diana oli mitte ainult armastatud Briti kuningliku perekonna liige, vaid ka stiiliikoon. Tema riietusvalikud läbi aastate köitsid maailma tähelepanu ning avaldasid mõju moesuundadele, mida hoitakse au sees tänaseni. Vaatame Printsess Diana meeldejäävamaid rõivaid ja moemomente erinevatel eluperioodidel. 

1970ndad: tütarlapselikkus, disko ja kirevad mustrid

Tuleb mainida, et 1970ndatel oli Diana veel laiale avalikkusele tundmatu noor naine, kes oli alles oma isikupära avastamise teel. Tema tolleaegsed moevalikud kajastasid 70ndate trende. Tema stiili sel perioodil võib kirjeldada kui boheemlaslikku ja vabameelset, sageli hipi- ja disko-stiili elementidega põimitud.

Dianat nähti sageli kandmas lendlevaid pikki kleite erksate trükiste ja kirevate mustritega, laiade pükste ja platvormkingadega. Ta haaras kinni selle aja populaarsetest trendidest, sealhulgas kellalõikega pükstest, laiadest kraedest ja julgetest mustritest nagu paisley ja tie-dye. Ta kombineeris neid rõivaid sageli laiaäärmeliste mütside, ülisuurte päikeseprillide ja pikkade kihiliste soengutega, luues hoolimatut ja nooruslikku meeleolu.

1980ndad: elegants ja klassika

Abielu algusaastatel 1980ndatel Prince Charlesiga näitas Diana stiil klassikalist ja elegantset esteetikat. Ta kandis sageli naiselikke kleite, millel olid volangkraed, julged värvid ja mängulised mustrid. Üks tema kuulsamaid rõivaid selles ajajärgus oli pulmakleit, disainitud David ja Elizabeth Emanueli poolt, millel oli dramaatiline 25-jalane loor, pallvarrukad ning keeruline pitsist kehaosa.

Diana populariseeris ka nn «Sloane Ranger» välimust, mida iseloomustas eelkõige korrektne, kuid siiski peen rõivastus. Ta kandis sageli suuri kampsuneid, kõrge pihaga pükse ja pintsakuid. Üks tema ikoonilisi igapäevaseid rõivaid oli «Diana kampsun» — lohvakas kampsun, mida ta sobitas teksade ja balletikingadega.

1990ndad: julge eksperimenteerimine

1990ndate Diana stiil peegeldades tema isiklikku kasvamist ja iseseisvust. Ta võttis vastu julgemaid moevalikuid, eksperimenteerides erinevate disainerite ja trendidega. Diana sai tuntuks oma glamuursete õhtukleitide poolest, sageli kaunistatud litrite ja julgete kaelustega. Üks tema ikoonilisi kleite oli sinine sametkleit, mida ta kandis koos näitleja John Travoltaga tantsides Valges Majas 1985. aastal.

9. november 1985. John Travolta tantsis Printsess Dianaga Valges Majas. (Ronald Reagan Library via AP, File)
9. november 1985. John Travolta tantsis Printsess Dianaga Valges Majas. (Ronald Reagan Library via AP, File) Foto: Anonymous/AP

Diana julges läbi murda ka ühiskonna poolt seatud piiridisse - naiselike kleitide vahepalaks kandis ta lohvakaid jakke, laiu pükse ja julgeid värve, kiirgates enesekindlust ja professionaalsust. Sageli lisas ta oma välimusele silmapaistvaid mütse, pärleid ja elegantseid käekotte.

Diana igapäevase stiili tähtsaks osaks oli ka mugavus. Ta kandis sageli lohvakaid t-särke ja rattasõidupükse, jalas lahedad tennised.

Vaata videost Printsess Diana kõige ikoonilisemaid moevalikuid!

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles