Kõiki maailma riike külastanud Anna-Katri paljastab kohad, kuhu mitte minna

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Tansaania kuulub oma rikkaliku looduse ja loomastikuga Anna-Katri lemmikute sekka
Tansaania kuulub oma rikkaliku looduse ja loomastikuga Anna-Katri lemmikute sekka Foto: Shutterstock

39-aastane Anna-Katri Räihä on väidetavalt esimene soomlanna, kes on külastanud kõiki maailma riike

Maailm on avatud ja võimalusi täis. Rändamist ja avastamist armastav Anna-Katri ütleb, et reisimine ei ole tema jaoks hobi vaid elustiil. Ettevõtjana saab ta ka oma aega ise planeerida ning sätib nii, et kodus Soomes olles töötab ta rohkem, reisides vähem. 

Viimane, 197. riik, mida ta külastas, oli Kesk-Aasias asuv Türkmenistan, kust naine naasis 1. juunil. Enne seda olid tema sihtkohad Saalomoni Saared, Kiribati, Tonga ja Vanuatu Vaikses ookeanis.

Ta reisib üksinda. «Sain kunagi Tai reisil maigu suhu, kuidas nii on palju enam aega ja energiat kohalikku kultuuri ja elusse süveneda. Tahan igal pool viibida rohkem, kui pelgalt läbisõidul ning ennast sealse eluga kurssi viia.» Naine meenutab Soome ajalehele Ilta Sanomat, et lapsepõlves ei viinud reisid teda Eestist ja Rootsist kaugemale, nüüd, täiskasvanuna, investeerib ta reisimisse kogu oma aja ja raha. 

Oma lemmiksihtkohtadeks nimetab ta kõhklematult Boliiviat, Tansaaniat ja Namiibiat. Aga kuhu ta enam ei läheks? 

1. Kesk-Aafrika Vabariik

Seal röövitakse inimesi paljaks keset päist päeva. Kuritegude ohvriks olen langenud nii ma ise, kui hulk sõpru. Ebaturvaline koht. 

2. Guinea

Kogemus on paljuski sama, mis Kesk-Aafrikas, kuid lisaks on ebastabiilne ka Guinea poliitiline olukord. Veetsin sealses pealinnas Conakrys nädala ja ma ei taha ka sinna tagasi minna.

3. Guajaana

«Jäin ühe kohaliku naise koju, kes rääkis mulle, kuidas pealinn Georgetown muutub iga aastaga üha ohtlikumaks. Ei saanud kuhugi minna, ilma et oleks toimunud relvastatud rööv. Kurb oli ka see, et kuna turiste oli nii vähe, jäi retk vihmametsa ja koskedesse ära. Pidin olema ainult pealinnas, mis kindlasti mõjutas minu kogemust riigist.»

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles