VAHVA GALERII Mitte ainult kontoris: vaata, kuidas lemmikud end erinevates ametites proovile panevad (1)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Vene spanjel Miral on üsna mitu ametit. Garaažis aitab ta vajalikud tööriistasid üle anda, metsas metsatraktori peal forwarderi operaator.
Vene spanjel Miral on üsna mitu ametit. Garaažis aitab ta vajalikud tööriistasid üle anda, metsas metsatraktori peal forwarderi operaator. Foto: Erakogu

Lemmikud teevad kontorielu palju toredamaks! Viimase paari kuu jooksul oleme Lemmiku portaali lugejaid kutsunud jagama hetki sellest, kuidas lemmikloomad neile tööpäeva jooksul seltsiks on.

Foto koos lemmiku ja tema tööülesannete lühikirjeldusega tuli saata aadressile lemmik@postimees.ee.

Võitjate vahel lähevad jagamisele uhked auhinnad, mille paneb välja PetCity.

NB! Fotokonkurss on lõppenud! Vaata võidufotosid siit.

Vaata kõiki konkursile saadetud fotosid suurest galeriist:

Valik konkursile saadetud fotosid koos kirjeldustega:

Terjer võtab Tallinna butiigis kliente vastu

Tallinna kesklinna servas asub armas kauplus nimega Karini Butiik, kus saab alati tunda soojust ja stiili. Butiiki astudes tervitab sind kohe üks eriline töötaja – Ameerika karvutu terjerpoiss Sheldon, kes mitte ainult ei hoia silma peal turvalisusel, vaid täidab ka vanem klienditeenindaja rolli.

«Sheldoni kohalolu muudab butiigi eriliseks. Ta seisab uksel, saba rõõmsalt lehvimas ja silmad säramas, oodates põnevusega uusi sõpru, kes tulevad uurima Karini Butiigi moemaailma. Tema pehme karvutu nahk ja armsad silmad võluvad kohe kõiki, kes temaga kohtuvad,» kirjutas Lauri.

Sheldon tööpostil.
Sheldon tööpostil. Foto: Erakogu

Butiiki sisenemisel kohtavad kliendid Sheldoni sõbralikku teretust ja rõõmsat saba-virvendust. «Ta näib teadvat, millist riietust igaüks vajab ja suunab külastajaid otsejoones lemmikriiete poole. Vahel võid näha teda sohval ootamas, olles justkui valmis järgmist klienti tervitama ja oma teadmisi moemaailmast jagama. Sheldon on osav turvajuht, kes jälgib hoolikalt kõike, mis toimub butiigis. Ta ei lase mööda ühtegi potentsiaalselt olulist hetke, kuid tema sõbralikkus ja soe iseloom muudavad tema turvajuhi rolli pigem kelmikaks sõbraks kui rangeks järelevalvajaks,» jätkas Lauri.

Sheldoni mitmekülgsus ei piirdu ainult turvajuhi ja klienditeenindaja rolliga, ta on ka Karini Butiigi ametlik fotomodell, tuues butiigi kataloogidele ja reklaammaterjalidele unikaalset särtsu.

Oma toredate trikkide ja lustakate tegemistega on Sheldonist saanud butiigi süda. «Ta ei ole mitte ainult Karini Butiigi maskott, vaid ka usaldusväärne sõber, kes muudab kogu ostukogemuse nauditavaks ja lõbusaks. Sheldon, see väike terjer, on tõestanud, et butiigis töötamiseks ei pea alati olema inimene – mõnikord võib parim klienditeenindaja olla neljajalgne sõber, kes toob naeratuse iga külastaja näole,» lisas Lauri. Vaata SHeldoni tegemisi galeriist:

Villi on ettevõtte kodulehel töötajate nimekirjas

Austraalia lambakoer Villi on peremees Aleksandriga iga päev kontoris või laos kaasas, sh klientide juures. «Kontoris on Villi põhitöö klientide vastuvõtt, tervitus ja lao valve. Valvamisega on kahetised lood – vahest tundub, et talle ei ole valvetarkvara peale installitud,» ütleb peremees. Villi on isegi ettevõtte kodulehel töötajate nimekirjas.

Austraalia lambakoer Villi on minuga iga päev kontoris/laos kaasas, sh klientide juures.
Austraalia lambakoer Villi on minuga iga päev kontoris/laos kaasas, sh klientide juures. Foto: Erakogu

Osav kass spordipoes

Peremees Marek saatis foto 8-aastasest bengali kassist Müstikust, kes käis aitamas Tartu Lõunakeskuse Yes Spordi klientidel sporditarvikuid valida. Müstik on ka varem Lemmiku fotokonkursil osalenud ning ka võitjaks osutunud. Ta on vägagi silmapaistev lemmik, kel on eriline oskus, millega ta sotsiaalmeedias miljoneid vaatamisi kogub.

Tartus elav kass Müstik oskab oma peremehe Mareku sõnul umbes 50–60 erinevat trikki, mida ta on alates viiendast elukuust järk-järgult omandanud. Müstiku tegemistel saab kasutajanime @MysticTheBengal alt silma peal hoida nii TikTokis, Instagramis kui ka YouTube'is.

Loe Müstikust pikemalt siit:

ANDEKAS LEMMIK 〉 Ainulaadse oskusega Eesti kass kogub TikTokis miljoneid vaatamisi

Müstik
Müstik Foto: Erakogu

Spanjel Otto aitab klientide silmanägemist kontrollida

See siin on aga optikapoes töötav kokkerspanjel Otto, kes aitab klientide silmanägemist kontrollida. Tööstaaži on tal juba üle kahe aasta. «Nii töökaaslased kui ka kliendid kutsuvad teda teraapiakoeraks. Eriti julgustav on ta lastele, kes tulevad nägemist kontrollima esimest korda,» kirjutab Heili.

Otto on leidnud endale nii töökaaslaste kui ka klientide seast palju sõpru ning temast tuntakse perenaise sõnul alati puudust, kui teda kaasas pole.

Optikapoes töötav kokkerspanjel Otto, kes aitab klientide silmanägemist kontrollida.
Optikapoes töötav kokkerspanjel Otto, kes aitab klientide silmanägemist kontrollida. Foto: Erakogu

Šveitsi valge lambakoer Rahega võib kohtuda jõusaalis

Jõusaal on koht, kus me tavaliselt pole harjunud koeri nägema. Šveitsi valge lambakoer Rahe aga just seal töötab ja tema ametnimetus on personaaltreeneri abi. Peremees Janar kirjeldab oma lemmikut väga värvikalt: «Olen Rahe, Tallinna kõige ihaldatum personaaltreeneri abi. Parim motivaator, kes on Maarjamaal iial eksisteerinud. Olen nagu Arnold Schwarzenegger, aga väheke karvasem ja kahtlemata nunnum.

On mul alles elu! Tunnistada väikeseid ja suuri jõusaalivõite! Minu ülesanne OMAKlubis on jälgida, kuidas inimesed sihipäraselt oma eesmärkide suunas liguvad ning kui tarvis, siis süstida neile lisamotivatsiooni.

Kui peremehe külaline hakkab raskust tõstma, olen mina esimene, kes talle sabaga lehvitab ja rõõmsalt haugatab, et «Jah, sa suudad seda!». Teinekord veeretan hea pingutuse korral palli. Tegelikult on see natukene veider, et inimesed teevad kõiki neid imelikke harjutusi ja hüppeid ilma, et saaksid selle eest maiust. Pean seda oma peremehega tõsiselt arutama, aga seniks premeerin neid mõnusa ja märjavõitu musuga.

OMAKlubis on mõnus, aga siin ei ole Pääsküla jõge, kus end palavuse korral jahutada. Kui minust kord personaaltreener saab, siis näitan külalistele ette need kõige parimad trikid. Kusjuures, mida mudasemaks supeldes saab, seda mõnusam on hiljem karata. Vahete-vahel viskan end jõusaalis kott-tooli kerra ja mängin, et tukun. Tegelikult ei kaota ma kunagi valvsust. Seega, sina, hea inimloom, kes sa seal mu kirja loed. Aeg on tõmmata käpad külje alt välja ja leida elus trennimotivatsiooni. Broneeri järgmine treening OMAKlubis või kirjuta mulle otse Instagramis @white_rahe.»

Šveitsi valge lambakoer Rahe töötab OMAklubi nimelises jõusaalis personaaltreeneri abina.
Šveitsi valge lambakoer Rahe töötab OMAklubi nimelises jõusaalis personaaltreeneri abina. Foto: Erakogu

Koer ilusalongis

Samojeed Viktor käib aga koos juuksurist perenaise Triinuga ilusalongis kliente rõõmustamas. «Kes kord teda paitanud, ei jõua ära imestada, kui pehme ta on! Kliendid väga fännavad teda ning on alati rõõmsad, kui nende külastuse ajal Viki ka salongis viibib. Ta on võitnud kõikide südamed ning teda lausa peetakse salongi maskotiks,» kirjutas Triin.

Samojeed Viktori käib juuksurist perenaisega aeg-ajalt tööl kaasas.
Samojeed Viktori käib juuksurist perenaisega aeg-ajalt tööl kaasas. Foto: Erakogu

Klienditeeninduse peaspetsialist

Koer Helmes töötab aga hoopis Fe galeriis klienditeeninduse peaspetsialistina. «Vastutus on suur ja töö pingeline, seetõttu on otsustanud töötada osakoormusega (pühapäeviti),» kirjutas perenaine Kaia.

Helmes töötab Fe galeriis klienditeeninduse peaspetsialistina.
Helmes töötab Fe galeriis klienditeeninduse peaspetsialistina. Foto: Erakogu

Lugu sellest, kuidas labrador Steffi presidendile vimka viskas

Koeraomanik Heleri jagas lugu sellest, kuidas tema koerad Steffi ja Finn kohtusid Eesti presidendi Alar Karisega ehk kõik, mis saab minna vähegi teistmoodi kui tavaliselt, tõepoolest nii ka läks.

14-aastane must labrador Steffi on Heleriga Pipedrive’i kontoris kaasas käinud juba esimesest töönädalast ehk pea 7 aastat (pool tema elust!). «Vahel on mul tunne, et Steffi peab Pipedrive’i kontorit oma teiseks koduks– enamik meie Tallinna kontori kollektiivist tunneb-teab Steffit ja see on koht, kus soojad kallistused ja patsutused on garanteeritud,» kirjutas Heleri.

Finniga on veidi teistsugused lood. Kolmeaastane pruun labrador on kontorisse jõudes sageli elevil, tal on tööl palju tegemisi ja otsib inimkolleegidega tihtipeale ise kontakti.

Kui President Alar Karis Pipedrive’i kontorit külastas ning soovis teha nii kollektiivi kui kontorikoertega pilti, oli Heleri alguses mures eelkõige Finni ja tema elevuse pärast. «Kuna Steffi on vana rahu ise, alustasin pildile sättimist just Finnist. Järsku kuulsin naerupahvakut ja ümber keerates ei suutnud ma oma silmi uskuda – esimest korda oma elus lohistas Steffi mööda vaipa oma tagumikku, hoides samal ajal presidendiga silmsidet ja liikudes tema suunas. Mul oli tunne, et tahaksin maa alla vajuda,» meenutas Heleri piinlikku olukorda.

Täna, poolteist aastat hiljem suudab ta seda fotot vaadata juba naerdes. «Eriti meeldib mulle suumida inimeste nägusid ja vaadata nende naljakaid reaktsioone. Elu ei pea alati võtma nii tõsiselt ja tagantjärele mõeldes tundub mulle, et kogenud ja elutark Steffi teadis seda sel hetkel meist kõigist kõige paremini,» ütleb Heleri.

Labradorid Finn ja Steffi kohtuvad president Alar Karisega.
Labradorid Finn ja Steffi kohtuvad president Alar Karisega. Foto: Erakogu

3 vahvat kontorikassi

Vahvat fotoseeriat oma kolmest sabaga kolleegist jagas Lemmiku portaaliga ka Gerli, kes kirjutas, et kassid Pepe, Lolo ja Sisi aitavad suurema töökoormusega paremini toime tulla. 

«Nad on meie kontoris püsielanikud, sest ettevõtjatena veedame isegi oma vaba aja tööl. Neid on kolm, nad on õed ja sündisid täitsa ootamatult tavalisele mustvalgele kassile,» sõnas Gerli.

Erilised kolmikud on perenaise sõnul vahvalt naljakad ja ääretult pai- ja sülemaiad. Nagu tänapäeva lemmikloomadele kohane, on neil muidugi ka oma Instagrami konto @triplefurrry.

Samojeed – populaarseim kontorikoer?

Merlyn-Mai jagas fotot samojeedipreili Karmast, kes on täiskohaga koerkolleeg riigi IT keskuses. «Karma käib iga päev tööl kaasas ja eks pikkade koosolekute peale tuleb vahest ka uni. Ega ei ole lihtne pakkuda avalikule sektorile keskseid arvutitöökoha-, serveri alustaristu ja mitmeid lisateenuseid,» kirjutas Merlyn-Mai.

Samojeedipreili Karma.
Samojeedipreili Karma. Foto: Erakogu

Samojeedid töötavad rõõmsasti ka Jazz Pesulate kontoris. «Nemad on meie kontori heatujuspetsialistid Ice ja Mozzarella. Üheskoos oleme tööl tähistanud koerte sünnipäevasid, aga sellel aastal on lemmikud jäädvustatud ka Jazz Pesulad 20. juubeli fotoseinale,» kirjutas perenaine Kristiine. Ice'i ja Mozzarella vahvat elu saab jälgida Instagramis @icethesamoyed_.

Samojeedid Ice ja Mozzarella rõõmustavad töötajaid Jazz Pesulad kontoris.
Samojeedid Ice ja Mozzarella rõõmustavad töötajaid Jazz Pesulad kontoris. Foto: Erakogu

Vaadates suurt galeriid aga tundub, et samojeedi koerad tõusevad teiste seast enim esile ning tundub, et nad on kõige populaarsemad kontorikoerad. Loe pikemalt siit:

GALERII 〉 Samojeed tundub olevat kõige populaarsem kontorikoer

Käpad mullaseks!

Mõned koerad aga kontoridiivanil pikutamist nautida ei saa, vaid peavad hoopis käpad mudaseks tegema. Näiteks peremees Henry nimetab oma taksikoera Luckyt pinnatööde spetsialistiks.

Pinnasetööde spetsialist taksikoer Lucky lõunapausil.
Pinnasetööde spetsialist taksikoer Lucky lõunapausil. Foto: Erakogu

See vahva Cavalier King Charles spanjel teeb samuti käpad mullaseks. «Meie pere spanjel käib aiatöödel kaasas abiks. Põhiliselt ta kaevab, otsib põõsastest, mida maiustada, kuid tööpäeva lõpus tuleb ikka koju mingi uhke saagiga,» kirjutas koeraomanik Ninell.

Cavalier King Charles spanjel teeb aiatööd.
Cavalier King Charles spanjel teeb aiatööd. Foto: Erakogu

Terjer Otto töötab kaubamajas

Kaubamaja tööruumides võib kohata aga vahvat Ottot, kes hakkas tööl käima paarikuuselt ja töötab seal juba kuuendat aastat. «Aitab teha väljapanekuid, toetab koosolekutel ja on tõeline stressi maandaja,» kirjas perenaine Kristi.

Samal ajal ei maksa ka kodukontorit unustada, sest ka see on tänapäeval väga levinud töökoht. «Roosi asendab mind Zoomi-kõnedes, sest me näeme sama targad välja,» kirjutas Elina humoorikalt.

Roosi
Roosi Foto: Erakogu

Estriti perega liitus 2022. aasta suvel üks vahva teise ringi Ameerika akita Akiro, kes käib perenaisega nii Tartu vallavalitsuses «meeleoluspetsialisti» ametikohustusi täitmas kui ka perenaise emaga Jõgeval pisikeses teedeehitusfirmas. Ka on Akiro käinud Kõrveküla raamatukogus ettelugemise päeval raamatutega tutvumas ja kuna perenaine mängib jäähokit, ei puudu Akiro loomulikult ka mängudelt. Vaata Akiro tegemisi galeriist:

Taksikutsikas Bruno käib aga õpetajast perenaise Janikaga tööl kaasas. «Kuna töötan koolis õpetajana, siis ei pääse ka tema tundides osalemisest ja ta väga naudib seda,» kirjutas perenaine Janika.

Bruno peab klassi ees korda. Kõrgelt toolilt on hea ülevaade kõigile õpilastele.
Bruno peab klassi ees korda. Kõrgelt toolilt on hea ülevaade kõigile õpilastele. Foto: Erakogu

Karin jagas fotosid oma kuldsest retriiverist Godzillast, kes temaga iga päev kontoris kaasas käib. «Meie lugu sai alguse Ühendkuningriigis, kus ma elasin pea 8 aastat. Enne Covidit pidin ma sõitma kuuks ajaks Jaapanisse, kuid pandeemia puhkemisel kõik reisid tühistati ning seega jäi mul korraga üle nii reisiraha kui ka kuu aega puhkust ning siis otsustasingi, et see on hoopis parim aeg koera võtmiseks ning nii saigi mu uus kutsikas endale jaapanipärase nime Godzilla, sest ta sai ostetud tühistatud Jaapani reisist üle jäänud raha eest,» kirjutas ta.

Aasta alguses koliti koos tagasi Eestisse, kus koer nüüd perenaisega iga päev Tartu Playtechi kontoris kaasas käib. «Kuna Godzilla on nii-öelda Covidi-kutsikas, siis ta on harjunud kogu aeg minu sabarakk olema ning see kehtib ka kontoris. Praeguseks ongi välja kujunenud nali, et mind on kontoris kõige lihtsam selle järgi üles leida, et tuleb lihtsalt vaadata, mis koosolekuruumist Godzilla pea parasjagu välja paistab,» kirjutas Karin.

Kuldne retriiver Godzilla käib perenaisega iga päev Tartu Playtechi kontoris kaasas.
Kuldne retriiver Godzilla käib perenaisega iga päev Tartu Playtechi kontoris kaasas. Foto: Erakogu

Kasse ei kohta töökohtadel just sageli, aga Mikile väga meeldib perenaisega tööl kaasas käia. «Igal hommikul on ukse juures valves ja tahab kaasa. Miki alati läheb ukse peale tervitama, kui keegi kontori uksest sisse astub. Ülisotsiaalne tegelane kassi kohta,» ütleb perenaine Kätlin.

Miki
Miki Foto: Erakogu

Koer, kellest sündis raamatute sari

Tartu mänguasjamuuseumi kontoris on juba aastaid koerad, kes aitavad meelde tuletada pauside tähtsust, liikumise vajalikkust ja üksteisega suhtlemise olulisust, kirjutas Marge Pärnits. Fotodel on chow-chow Mustikas, kes on mänguasjamuuseumi kontoris tööl käinud alates teisest elukuust ning hoiab valvekoerana silma peal nii kontoril kui ka kogu Lutsu tänaval. Vähe sellest – Mustikast on saanud koguni raamatukangelane ning alles hiljuti ilmus tema seikluste kolmas raamat. Loe pikemalt siit: 

Muuseumikoer Mustika kolmas seiklus on saanud uueks lasteraamatuks

Chow-chow Mustikas töötab Tartu mänguasjamuuseumi kontoris.
Chow-chow Mustikas töötab Tartu mänguasjamuuseumi kontoris. Foto: Erakogu

3-aastast emast bostoni terjeri Lulut kirjeldab peremees Ragmar aga järgnevalt: «Tema südant soojendav truudus ja seltskondlik loomus teevad temast hindamatu pereliikme. Lulu ei lähe su kõrvalt hetkekski ära. Ta oleks valmis sinuga koos isegi tualettruumi tulema, kui see oleks lubatud!»

Tööpäevadel kontoris ei võta kaua aega, kuni Lulu tüdineb omaette mängimisest. «Siis teab ta täpselt, mida teha – ronib sülle ja siis lauale, just nagu pildilt näha. Bostoni terjerid on aretatud olema ideaalsed seltsilised ja Lulu on selle musternäide.»

Võõrastega on Lulu hoopiski iseseisev ja uhke daam. «Lulu otsustab ise, kellel ja millal end paitada lasta või kellega mängida soovib. See teeb temast mitte ainult armastusväärse kaaslase, vaid ka isiksuse, kelle seltsi soovida ja kelle truudust hinnata.»

3-aastane bostoni terjer Lulu.
3-aastane bostoni terjer Lulu. Foto: Erakogu

Gerlyn saatis pildi oma kullakallist saksa lambakoerast Farost. Kuigi koer lahkus siit ilmast 2 nädalat tagasi 14-aastasena, soovib perenaine tema fotoga konkursil osaleda ning lubab, et juhul, kui loosiõnn naeratab, läheb auhind Eesti suurimale saksa lambakoera kommuunile Facebookis, mille tegi aastaid tagasi just Farost inspireeritult. «Oma väga pika ja ilusa elu jooksul jõudis Faro külastada mitmeid ettevõtteid ja tuua rõõmu paljudele kolleegidele ja klientidele!» kirjutas Gerlyn.

See pilt on Farost tehtud Uus Maa kinnisvarabüroos. «Pildil sirvib Faro Uus Maa kinnisvaraajakirja värskeid pakkumisi ja otsib endale (uut) kuuti,» lisas perenaine humoorikalt. Faro põhilisteks tööülesanneteks büroos oli maaklerite assisteerimine, kinnisvara hindamine (nii elukondliku kui ka ärikondliku) ning klientide ja kolleegide stressitaseme alandamine.

Faro tööpostil.
Faro tööpostil. Foto: Erakogu

Wise'i lemmikud

Globaalse tehnoloogiaettevõtte Wise'i Veerenni tänava kontoris liigub iga päev ringi palju neljajalgseid töötajaid, kes aitavad oma soojuse ja kohalolekuga tööl hoogsamalt edeneda.

Kuigi oodatud on kõik hästi käituvad lemmikloomad, kohtab Wise'i avalike suhete juhi Kristi Rebase sõnul kontoris kõige rohkem koeri. Kord võis seal kohata sootuks teistsugust lemmikut, aga tema tööpäev ei kulgenud sugugi nii, nagu plaanitud. «Paar korda on Wise'is ringi uudistanud ka jänes, kes aga huvitus liialt arvutijuhtmetest ning kelle perenaine otsustas, et edaspidi toetab ta Wise'i tegemisi ainult kodukontorist,» tõi ta välja lõbusa seiga.

Koeri jagub Wise'is kõigile kuuele korrusele, kuigi kontoris on ka eraldi loomavaba ala. Neljajalgsetel on ettevõttes olulised ülesanded: Hunter istub valvelaua juures ja tervitab kontorisse saabujaid, Teele valvab koosolekuid, Batmani võib leida Zoomi-akna eest ning Lily, kui ta parajasti kaneelirullina keerdus ei maga, vaatab aknast välja ja peab vahti. «Aknad õnneks asuvad madalal ja lubavad ka lühikeste jalgadega lemmikutel vaadet nautida,» lisas Rebane. Vaata vahvate koerte tegemisi galeriist:

Koer rõõmustab hooldekodu elanikke

Koeraomanik Kadi jagas lugu oma lemmikust Zairist, kes temaga Pärnumaal Jõõpre hooldekodus alates septembrikuust iga päev kaasas käib.

«Oh seda rõõmu ja lusti, kui ootamatult külm nina pihku pistetakse ja suured silmad lausa nõuavad sügamist ja paisid. Eks ta ju teab, et siit-sealt ikka miskit head põske pistetakse (koeramaiuseid). Zair annab häälekalt teada, kui keegi võõras majja tuleb ja siis on muidugi sõber ka selle «võõraga»,» kirjutas Kadi.

Zair jookseb vabalt majas ringi, ainult kööki ta minna ei tohi. «Mina ise olen ääretult õnnelik, et sai tehtud õige otsus anda varjupaigaloomale kodu ja tuua hooldekodu rahvale elevust ja armastust lemmikuga. Hommikul tööle minnes juba tunned seda elevust, kui koera rihma otsast lahti lasen ja ta tubadesse rahvast tervitama läheb,» lisas koera perenaine, kes jagab oma lemmiku tegemisi ka Jõõpre hooldekodu Facebooki lehel.

Koeraomanik Alice jagas lugu oma kutsikasilmsest Inglise kokkerspanjelist nimega Minnie, kes on Minnie ülimalt rõõmus ja valmis oma armastust jagama kõigiga, kes soovivad seda vastu võtta. «Kolleegidel on alati hea meel Minniet näha ning vahel juhtub, et preili on omajagu aega kadunud, sest ta on mõne mu kolleegi välja valinud ning otsustanud tema juurde pikemalt kõhu alt sügamisi ja tähelepanu nautima jääda,» kirjutas Alice.

Inglise kokkerspanjel Minnie.
Inglise kokkerspanjel Minnie. Foto: Erakogu

Minnie on suurepärane kaaslane koosolekutel, kus ta kas rahulikult laua all magab või perenaise süles norskab. Kui talle mõni kolleeg kohe väga meeldib, siis Minnie jääb ka neil süles sügava norskamise saatel magama. Minnie lubab end sülle võtta ning püsib seal seni, kuni teda kõrva tagant sügatakse või kuni ta magama jääb.

Minnie on kõigi jaoks, keda ta kohtab, stressi leevendaja, sest Minniele väga meeldib, kui teda sügatakse ehk kõik soovijad saavad Minnie siidpehmet kasukat paitada ja nautida sügavat silmsidet, mida ta luua oskab. Minnie toimetusi saab jälgida ka Instagramis kasutajanime @minnie_the_cockerpup alt.

Välisministeeriumi lemmikud

«Pika (tumedam ja pikakarvaline) ja Oskar (valge ja täpiline) toovad naeratuse näole kõigile, kellega kontoripäeva jooksul kokku puutuvad,» kirjutas välisministeeriumi kommunikatsiooniosakonnas töötav Kerstin.

Kolleegide suureks kurvastuseks ei käi Pika ja Oskar iga päev ministeeriumis kaasas, vaid toimetavad ka kodukontoris. Nad on Kerstini sõnul maailma kõige armsamad stressi maandajad, sõbrad ja kaaslased, kes aitavad ka kõige raskemal päeval.

«Neil on teha väga oluline töö. Pika ja Oskar tuletavad meelde, et vahepeal on oluline võtta hetk ja miks mitte ka õues jalgu sirutada või väike pallimäng maha pidada,» ütles Kerstin.

Koeraomanik Ilja kirjutab, et vahel tuleb ka selliseid olukordasid ette, kus võtab oma lemmikud tööle kaasa. «Minu lemmikul Chikatol ei ole selle vastu mitte kui midagi, rõõmustab kolleege, naudib pikkasid paisid, vajadusel on fotosessiooni kaaslane ja teeb nii mõnelgi morjendajal ka tuju heaks,» kirjutas peremees.

Kuna aga töö on kohati selline, et igal hetkel ei saa koera kaasata: «Shiba Inu tõugu koerad on parajad totukesed ja vajavad väga palju tähelepanu just iseendale, kuid kuna minu töö on suunatud pigem just teistele, siis tema jaoks oleks see kohati iseendaga rivaalitsemine ja just tema tahaks olla see number üks. Kuid olenemata kõigest, kui väga tahta, siis alati on võimalik.»

Chikato
Chikato Foto: Erakogu

2,5-aastane Austraalia lambakoer Blacky käib perenaisega tihti kontoris kaasas ja seda juba sellest ajast peale, kui ta oli kahe ja poole kuune. «Kui on kontoris, siis ka temal on tööpäev – pappkaste purustades,» kirjutas perenaine Anne-Mai ja saatis all oleva foto.

2,5-aastane Austraalia lambakoer Blacky käib perenaisega tihti kontoris kaasas.
2,5-aastane Austraalia lambakoer Blacky käib perenaisega tihti kontoris kaasas. Foto: Erakogu

Redgate on finantsvaldkonna ettevõte, mille kontoris käib iga päev kohal ka kääbuspuudel Mõngel.

«Mõngel on täieõiguslik meeskonna liige ja kaasatud paljudesse Redgate’i tegemistesse. Kui ta vaid oskaks rääkida, siis annaks ta kindlasti head finantsnõu, seda nii kasvule orienteeritud ettevõttele kui ka investorile... Siiski on tema lemmiktegevusteks kaevamine, televiisori vaatamine ja kinnaste varastamine,» räägib perenaine Naomi.

Suure osa tööpostil veedab ta magades. Mõngli eraeluga saab olla kursis Instagrami lehel @m6nusm6ngel ja tema tööalaste tegemiste ja finantsteemadega Facebooki Redgate´i ja LinkedIni lehekülgedel.

Oma foto saatis ka Nacho, kes töötab riigi IT keskuse kasutajatoe osakonnas. «Minu töö on hoida kolleegid rõõmsana, mängida, ajada kõik karvaseks ja vaadata, kuidas teised söövad, eriti Annet. Küll tema juba midagi poetab mulle, sest kes neile ilusatele silmadele vastu saab, eks? Nii on, nii on. Mul veab, et mu peremees võtab mind kaasa, sest mulle tohutult meeldib tööl käia ja mina meeldin teistele ka,» kirjutas ta.

Nacho tööpäev on väga sisutihe ja ta kirjeldab seda nii: «Päeva alguses panen kohe ajama mööda kontorit, vaatan näod ära, kiman tagasi, joon vett, haaran mänguasja ja juba on hoog sees. Oi, see on vahva, ja kuidas teised vaatavad mind. Mulle tähelepanu meeldib. Alles kõik laulsid ja plaksutasid mulle, mina olin kõigi ees ja vähkresin põrandal... ainult, et ma ei saa aru sellest, palju õnne laulust Kairile, aga vähemalt kõik plaksutasid mulle. Vot selline mu elu siin kontoris on – meeldiv, mõnus, üli-chill, nagu mu peremees tavatseb öelda. Panen endast pildi ka tööd tegemas, et noh, väikestviisi nagu tõestus, et ikka teen tööd.»

Nacho, kes töötab riigi IT keskuse kasutajatoe osakonnas.
Nacho, kes töötab riigi IT keskuse kasutajatoe osakonnas. Foto: Erakogu

Ootame kõiki osalema!

 
Kommentaarid (1)
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles