NÄDALA RESTORAN Hotpot’i süües tohib teise toidus sonkida

Kaheosaline pott laua keskel on õhtu liiklussõlm, millest kõik läbi käib. Maitsvas leemes keetmine toob esile lisandite võlud. FOTOD: Erakogu
Kaheosaline pott laua keskel on õhtu liiklussõlm, millest kõik läbi käib. Maitsvas leemes keetmine toob esile lisandite võlud. FOTOD: Erakogu Foto: Erakogu
Copy

Toitu jagades saavad ju kõik paremateks sõpradeks.

Hiina toite pakkuvaid asutusi leiab Eestis kümneid, kuid enamik on euroopaliku maitsemeele jaoks koduseks timmitud ja päris ehtsat kogemust peab otsima. Gloobuseltki tuleb Eestit luubiga taga ajada, seega on omaette ime, et mõni kokaandega hiinlane on Tallinna üles leidnud ja siin oma restorani püsti pannud. Ehedaid Hiina maitseid pakkuv HAN’si restoran Tallinnas Lauteri tänaval on just selline.

Staliniaegse maja keldrisse pistetud restoran ei mängi luksuslikule interjöörile, vaid autentsele toidule. Ajakirjanduslikust huvist ajendatult selgus, et restoran sai alguse, kui siin pikalt elanud peakokk Yang Hang töötas hoopis ühes teises Hiina restoranis. Mehel tekkis tahtmine oma äri teha, mis keskenduks tema kodukandi ehk Sichuani köögile, mida peetakse kõige tulisemaks. Yangi meelest olla eestlastel väga ühekülgne arusaam Hiina köögist ja vaja oli meie silmaringi laiendada.

Teised ajakirjad

Tagasi üles