Eestis on silmapaistvaid loovhingi, keda maailmas tuntakse hästi, aga kodumaal on nad pigem erialainimeste siseringi aarded. Üks niisugune on Julia Maria Künnap. Andekas looja kuulub Tallinn Fashion Weekil üleantava Hõbenõela moeauhinna nominentide hulka ja see ei ole loomulikult juhus. Loe, mida kõike sel sitkest puust ehtekunstnikul ette näidata on!  

Nagu tõeliselt andekad inimesed ikka, ei taha ka Julia end ise kiita, võtame appi ehtekunstniku ja kursusekaaslase Tanel Veenre. «Julia Maria Künnap on rahvusvaheliselt väga silmapaistev. Tal on kindel teema – sulanud kivid – mida ta virtuoosselt teostab. Tema tööd on maailma parimates galeriides ja olulistes kollektsioonides esindatud. Ta on pälvinud erakordse tähelepanu maailmas.» Kas meie väljaspool kunstimaailma üldse teame, milline pärl meil siin tegutseb?

Julia Maria Künnap alustas oma erilise tehnika loomist praktiliselt puuduvate tehnoloogiliste võimaluste ja ressurssidega. «See uskumatu legend tiirleb praegugi mööda maailma ringi...

Kommentaarid (1)
Copy