Traagiliselt abikaasa kaotanud eestlanna leidis uue armastuse: ma ei tahtnud rohkem üksinda nukrutseda

Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock
Naine
Copy

On levinud arusaam, et tutvumisäpid on ainult noortele inimestele, ent see ei pea paika! Eesti tuntuima tutvumisportaali tagasiside näitab, et endale on kaaslase leidnud 26–69-aastased kasutajad.

Seekord jagatakse MeetnFly lehel Gea ja Aini tutvumislugu. Gea lugu algab natukene kurva noodiga. Nimelt kaotas ta kahe aasta eest oma armastatud abikaasa, kellega nad olid koos 28 aastat ning kasvatanud üles ka lapsed. Kui Gea oli oma leinamised ära leinanud ja traagilisest sündmusest toibunud, otsustas ta, et aitab — ta ei taha rohkem üksinda nukrutseda!

Loe ka: 38-aastane Liisa: õige inimene tuleb sinu ellu siis, kui...

Kuid siis tekkisid Geal küsimused: kust see hea kaaslane siis õigupoolest tulema peaks? Enda kodulinnast? Mõnelt ürituselt? Internetist? Kus 50ndates inimestel on üldse sobilik tutvuda ja kuidas see käib?

Kuidas alustada tutvumist?

Väljas pidudel käimine ei olnud tema jaoks, seega tuli ka see tegevus nimekirjast maha kriipsutada. Jäigi alles vaid internet. Sõbrannad veensid teda, et tutvumiseks on nii palju eri portaale ja äppe, loo vaid konto ja tutvu uute inimestega. Ta ajas sarvi vastu — kuidas ta paneb endast fotod üles kuskile lihaletti nagu mingi meeleheitel naine, kus see kõlbab? Ta pidi endaga psühholoogiliselt tööd tegema, et internetis tutvumiseks esimesed sammud astuda.

Juba õige varsti nägi Gea sotsiaalmeedias Eesti tutvumisportaali reklaami. Ta vaatas ja imestas: no see on ju täpselt talle — rakendus inimestele, kes otsivad püsisuhet. Ei ole mingeid ebamääraseid tutvumissoove nagu Tinderis. Kõik juhised konto loomiseks samm-sammult olid eesti keeles olemas, lisaks luges ta veel kõik endiste kasutajate tutvumislood ära ja mõtles, et kui siit ka ei leia, siis järelikult pole veel õige aeg. Seejärel laadis äpi alla ja lõi konto.

Mis oli Gea jaoks tutvumisäpis oluline?

«Minu jaoks on väga oluline hea foto — see on esmamulje inimesest ja kui see ei kõneta mind, siis ei pane ma ju oma aega tema profiiliga tutvumise alla. Ma vaatan kohe edasi. Olen ise väga aktiivne ja särtsakas isiksus. Mulle ei meeldi inimesed, kes ootavad, et ma üksi pingutan ja kõiki vestluseid ning tegevusi ise vean. Ma ei sobi kindlasti mingi introvertse pöidlakeerutajaga kokku — ma ootan partnerilt samasugust aktiivsust ja pealehakkamist, nagu ma ise pakun. Vägisi kellestki sõnu ja tähelepanu välja kiskuda ei taha,» räägib Gea.

Loe lisaks: Just selline foto tutvumisportaalis tuleb sulle kasuks

Olles rakenduses mitme inimestega vestelnud, hakkas üks meesterahvas järjest enam tema südant paitama. «Kohe tekkis hea sisetunne ja meie vestlused olid lõpuks igal õhtul tundidepikkused. Kohtudes läks tunne veel tugevamaks. Iga korraga tuli järjest enam detaile ja kiikse, mis pole mul eales kellegagi niimoodi kattunud, isegi sõbrannadega mitte. Maailmavaade on meil sama, tähtkuju on sama, stiilitunnetus kattub.»

«Ma ei mäletanudki sellist tunnet, kus ei pea isegi midagi ütlema, sest kõik on kaaslasele niigi selge ja arusaadav. Ma ei tea, kas ma üldse sellist mõistvust ja samal lainel olemist kunagi kogenud olen,» sõnab ta. «Meil on nii mõnus läbipaistev suhtlus, kus mõlemad on sellised, nagu nad on, ja räägivad oma mõtetest ning tunnetest otse südamest. Suudame ka valusad teemad minevikust üksteisele ära rääkida, sest nii turvaline on koos olla. Oleme enne tutvumist oma haavad ära parandanud. Surm? Endised partnerid? Eluraskused? Kõik teemad saavad rohelise tule ega tekita kummaski mitte mingit ebamugavust.»

Kuidas Geal ja Ainil täna läheb?

Praegu elavad nad veel eraldi ning neid lahutab kahetunnine autosõit. Kuid varsti plaanivad nad kõik vana minevikku jätta ning alustada oma armastuslugu uues ühises kodus. «Kui me parasjagu koos olla ei saa, suhtleme igal õhtul tunde telefonitsi ja Messengeris. Iga hommik algab heade soovide ja armastusavaldustega. Ain on tõeline härrasmees, kes oskab naist hinnata, armastada ja hoida ning julgustab mind olema selline, nagu ma olen — ei tõmba mind inimesena alla ega pisemaks. Kiidab takka mu korraldamist ja planeerimist, paneb ise ka käed külge ja naudib ühist tegusat ajaveetmist.

Me ei oleks tõenäoliselt Ainiga päriselus mitte kunagi kohtunud, sest tõenäosus samal ajal samas kohas olla on nii väike. Väga ei julgekski igale sümpaatsele meesterahvale ligi astuda ja kohtingule paluda. Ei tea ju kunagi, missugune see inimene tegelikult on, kas ta on juba suhtes või kas ühisosa üldse leidub. Tutvumisportaali keskkonnas näed kohe kogu info ära ning ka vahemaa tõttu ei jää kellegagi tutvumata!»

Loe ka seda: Inimesed, kes avaldavad sotsiaalmeedias enda kohta palju infot, on...

Loodetavasti inspireerib Gea ja Aini lugu ka Sind minevikuhaavadest ning teinekord ka leinast üle saama ja tulevikus positiivsust nägema.

Hiljuti jagasime ka 40ndates eluaastates Oliveri tutvumislugu, mis sai samuti alguse tutvumisportaalis. Tinderis oldud aastate jooksul sai Oliverile küllaltki selgeks, mis tutvusmaastikul toimub ja missugused inimesed äpis aktiivsed on. Kõik naisterahvad, kellega Oliver lõpuks päriselt kohtus, olid küll toredad, aga talle tundub, et tänapäeval loobutakse liiga kergelt suhtlusest, sest otsitaksegi võib-olla midagi lihtsat.

Kui selgub, et enda elus tuleks partneri jaoks ruumi teha ja midagi oma senises elukorralduses muuta, siis aktiivne suhtlus pigem vaibub. Ta ei oska öelda, on see siis hirm tõsise suhte ees või polnud klapp piisavalt hea.

Oliverile tundus, et enamikul 35+ vanuses inimestel on elu juba paika loksunud, oma rutiinid kinnistunud ja tekkinud nii-öelda soovide nimekiri, mida partneris näha tahetakse. Pikemalt saad edasi lugeda siit.

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles