25-aastane sisulooja Koli Marks oli suurema osa oma elust ülekaaluline. Ta nägi juba 13-aastaselt välja nagu täiskasvanud naine ning mehed heitsid talle tänaval pilke. 2000. aastatel üles kasvades polnud just kuigi palju juttu kehapositiivsusest. «Ma olin noor ja ilus ning mu keha oli vormis, kuid mulle sellest ei piisanud, sest ma ei näinud välja nagu mu sõbrad või tüdrukud ajakirjades,» meenutas Marks.

Paratamatult hakkas vaimne tervis halvenema ja keskkoolis maandus ta söömishäirete tõttu arstikabinetti. «Üks hetk on mulle tõesti meelde jäänud. Arst vaatas mulle silma ja ütles, et kui ma sööma ei hakka, siis põletab maohape limaskesta augud sisse. Aga kui sa hoolid vaid kõhnusest, siis sellised asjad lihtsalt ei huvita sind. Ma oleksin pidanud teadma, et see oli probleemne mõtteviis, kuid ma olin noor ega hoolinud sellest. Tahtsin üle kõige olla kõhn,» rääkis Marks.

Sõprade, pere ja suurepärase terapeudi abiga hakkas ta oma suhet toiduga parandama – või nii ta vähemalt arvas. Tegelikult läks ta just ülikooli, kus üliaktiivset elu elades võttis ta esimest korda kõvasti kaalust alla. «Ma ei pidanud oma kehale mõtlema. See oli nii värskendav, et ma ei pidanud terve päeva toidule mõtlema.» Kuid ülikool sai läbi – 2020. aastal, mil oli koroonapandeemia.

Kommentaarid
Copy