Kass elas üle 10 aasta oma pere juures, kuni ühel päeval juhtus midagi jahmatavat

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Alina
Alina Foto: Tartu Kassikaitse

Porthos ja Alina saabusid Tartu Kassikaitse hoole alla sarnaste kurbade lugudega. Neil mõlemal on kunagi olnud pere, kes nende eest hoolitses, ja koht, mida nad said koduks kutsuda, kuni ühel päeval nad ei olnud enam oma peres ja kodus vajalikud...

Nad olid lihtsalt nagu prügi, mille võib ukse taha tõsta ja vedelema jätta.

«Alina visati kodust välja juba suvel, kuid esialgu sellest aru ei saadud, sest Alinale meeldiski õues aega veeta ja toitu leidis ta ise piisavalt. Alles külmade ilmade saabudes tuli Alina naabrite juurde abi otsima. Meie kassituppa jõudes jõi Alina terve veekausi kohe tühjaks – kes teab, kui mitmeid päevi oli ta juua saanud vaid külma jääd ja lund lakkudes...» ütles kassikaitse esindaja Liisi Toom.

Alina on arstide hinnangul rohkem kui 10 aastat vana, ta hambad on kohutavas seisus ja luud-liigesed kulunud. «Kas oma vanaema tõstetaks samamoodi õue ukse taha?!» küsivad kassikaitsjad.

«Kas oma vanaema tõstetaks samamoodi õue ukse taha?!»

Lemmik osutus üleliigseks

Porthosest otsustati lahti saada seetõttu, et ta ei olnud piisavalt kodune.

Porthos
Porthos Foto: Tartu Kassikaitse

«Uskumatu, inimene ise otsustab, et ta lubab oma kassil õues käia, ja siis on pahane, et kassile meeldib seal olla! Pärast Porthose välja viskamist võeti muidugi tema asemele uus kass... Nädalaid eksles Porthos küla peal ringi, haige ja väsinuna, kuni lõpuks meie temast kuulsime. Ta silma vaadates hakkab endalgi valus, ta kasukas on pulstis ja määrdunud ning seda ei kujuta me veel ettegi, mis tema tervise kohta arsti juures võib veel selguda,» jätkas Toom.

Hoolimata oma keerulistest kogemustest on nii Alina kui ka Porthos ülimalt inimsõbralikud ning pailembelised ja ei saa aru, miks nende pere neist enam ei hoolinud. Tartu Kassikaitse soovib nad aga terveks ravida ja otsida neile parima võimaliku uue kodu. 

See aga pole sugugi odav. On teada, et Alina hambaravi läheb maksma vähemalt 300 eurot, esmased protseduurid ja tõrjed mõlemal kokku 200 eurot, silmaravi vähemalt 100 eurot (ainuüksi silmaarsti visiiditasu on 70 eurot), rääkimata toidust, liivast ja muudest veel teadmata tervisemuredest.

Seega vajavad kassikaitsjad umbes 700 eurot, et pakkuda nendele kassidele paremat elu kui nende endised omanikud. Tule meile appi ja anneta SIIN.

Saaja: MTÜ Tartu Kassikaitse

Selgitus: Porthos ja Alina

SEB: EE581010220072929015

Swedbank: EE412200221042553213

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles