7. jaanuaril jagati Kuldgloobuseid, kus filmi- ja teleauhindade kõrval polnud sugugi vähem rambivalguses mood. Staarid tõmbasid ülle oma parimad pühapäevarõivad ja tulid punasele vaibale patseerima. Ühtlasi saame aasta alguse moepaugust välja lugeda, mis trendid meid tänavu ees ootavad. All on esile tõstetud kõige silmapaistvamad tualetid!

KIRSIMARI: Heidi Klum sädeles nagu hõõguv punane teemant Aserbaidžaani disaineri Gunel Babayeva Sophie Couture'i volüümikas punases kleidis, millel oli ahvatlev säärelõhik. Kirsina tordil on teravad punased Louboutini kingad ja Lorraine Schwartzi ehted.
KIRSIMARI: Heidi Klum sädeles nagu hõõguv punane teemant Aserbaidžaani disaineri Gunel Babayeva Sophie Couture'i volüümikas punases kleidis, millel oli ahvatlev säärelõhik. Kirsina tordil on teravad punased Louboutini kingad ja Lorraine Schwartzi ehted. Foto: @broadimage/Scanpix
BARBIE-CORE: Kuna «Barbie» kandideeris tänavu rohkem Kuldgloobustele kui ükski teine film, pole ime, et nimitegelast kehastanud Margot Robbie saabus galale üleni roosas Armani kleidis, mis oli inspireeritud 1977. aastal välja antud Superstaar Barbiest. Ei oska pakkudagi, kes võiks sellist kleiti paremini välja kanda kui Margot Robbie, kes näebki täpipealt välja nagu Barbie.
BARBIE-CORE: Kuna «Barbie» kandideeris tänavu rohkem Kuldgloobustele kui ükski teine film, pole ime, et nimitegelast kehastanud Margot Robbie saabus galale üleni roosas Armani kleidis, mis oli inspireeritud 1977. aastal välja antud Superstaar Barbiest. Ei oska pakkudagi, kes võiks sellist kleiti paremini välja kanda kui Margot Robbie, kes näebki täpipealt välja nagu Barbie. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/Scanpix
SILLERDAB JA SÄRAB: Laulja Taylor Swifti sädelusearmastus, vähemalt esinemiskostüümide puhul, on ilmselge. Seekord ruttas ta galale veel jõululikus rohelises sädelevas Gucci kleidis, mida ta oli kombineeritud luksuslike De Beersi ehetega.
SILLERDAB JA SÄRAB: Laulja Taylor Swifti sädelusearmastus, vähemalt esinemiskostüümide puhul, on ilmselge. Seekord ruttas ta galale veel jõululikus rohelises sädelevas Gucci kleidis, mida ta oli kombineeritud luksuslike De Beersi ehetega. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP
LILLA-CORE: Mullu hoogsalt kaalust alla võtnud Oprah Winfrey oli draama «The Color Purple» kaasprodutsendina mõistagi lillas. Louis Vuittoni kleiti kandnud Winfrey naljatas: «Ma teen lillaga seda, mida Barbie tegi roosaga.»
LILLA-CORE: Mullu hoogsalt kaalust alla võtnud Oprah Winfrey oli draama «The Color Purple» kaasprodutsendina mõistagi lillas. Louis Vuittoni kleiti kandnud Winfrey naljatas: «Ma teen lillaga seda, mida Barbie tegi roosaga.» Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / Scanpix

LOE KA: VAU! 〉 Oprah Winfrey paljastas oma kaalu kaotamise saladuse

Trendivihjed naistele

Barbie uus ilme. Esmalt võime näha, et Barbie-hoog veel kestab – kuigi väga pikka iga sellele enam ei ennusta, eriti erksale roosale. Küll aga oli Kuldgloobuste galal näha palju ühevärvilisi kleite: lillat, punast, ihukarva. Seega liigutakse vaikselt roosast edasi teiste värvide juurde, millesse end  pealaest jalatallani riietada.

Punane. Paistab, et 2024 suvi-kevad on üpris rahulikus värvigammas, ehkki leegitsev punane on suutnud end sellest läbi põletada.

Lõhikud teevad ilma. Kleitide lõiked on šikid ja diskreetsed. Lõhikust välja piiluv jalg, natuke rinda ja liibuva kleidi alt aimuvad kurvid on piisavad, et pilku püüda. On aeg otsida välja pliiatsseelikud, pükskostüümid ja mantlid (kui enam kringliks ei külmu).

Valge triiksärk. Hea uudis on see, et sul on ilmselt kõik olemas, et tänavu moekas olla. Kriiskavvalge triiksärk, mõni punane hilp, hea lõikega teksad ja sa oled valmis, et lüüa inimesed oma stiilitunnetusega pahviks. Praegu on suurepärane aeg investeerida ajatutesse rõivastesse, mis ilmaski moest ei lähe ja mis annavad sulle luksusliku tunde.

KARM: Jared Leto mustvalge kostüüm pärineb Givenchy 2024. aasta kevad-suvisest kollektsioonist. Tema mustad nahkkindad põhjustasid internetis hulganisti arutelu, kus teda võrreldi sekti juhi ja palgamõrvariga.
KARM: Jared Leto mustvalge kostüüm pärineb Givenchy 2024. aasta kevad-suvisest kollektsioonist. Tema mustad nahkkindad põhjustasid internetis hulganisti arutelu, kus teda võrreldi sekti juhi ja palgamõrvariga. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / Scanpix
VIGURVÄNT: Alati hurmav Timothée Chalamet kandis Celine Homme'i üleni musta kostüümi, mida ilmestas väike sädelus. Üldse mitte šokeeriv, kuid väikse vimkaga!
VIGURVÄNT: Alati hurmav Timothée Chalamet kandis Celine Homme'i üleni musta kostüümi, mida ilmestas väike sädelus. Üldse mitte šokeeriv, kuid väikse vimkaga! Foto: AMY SUSSMAN / Getty Images via AFP / Scanpix

Mida kannab moodne mees?

Heledad püksid. Klassikalise etiketi kohaselt ongi eri toonides kombineeritud pintsaku ja pükste puhul püksid heledamad. Seda paljud peale aastaid kestnud vaba stiili võidutsemist ei mäleta. Nii mõjus Jared Leto valged püksid värskelt nagu kevadtuul. Aga tehke südamerahus järele! Heledad püksid mängivad kevad-suves peaosa.

Litrid meestele. Moemaailm nagu ülejäänud avalik ruum ajab pikemat aega võrdõiguslikkuse juttu. Seni on tundunud, et naiste õigused vajavad kaitsmist, aga võta näpust – meeste puhul kehtib sama. Kui varem vaadati meest, kes kandis edevaid ja sädelevaid riideid, üllatunud kulmukergitusega, siis nüüd on see iga mehe õigus. Ka sinu!

Avar siluett. Eeskätt unusta kitsad püksid, mis alles hiljuti täisealistest meestest poisiliku mulje jätsid. Jäme ots on laiade pükste käes nagu teab imehästi Lenny Kravitz. Pikalt pildis olnud sale siluett on taas avaramale ruumi teinud. Uskuge – see on nii stiilne kui ka mugav!

Smokingu stilistika. Kui miski kuulub läbi ajaloo mehelike meeste pidulike rõivaste kullafondi, on see kahtlemata smoking. Kuid sellega käib kaasas ka teatud väljapeetus, mis nooremate meeste jaoks tundub liialt keerukas. Sel kevadel võib võtta smokingu pintsaku ja kanda seda ka vabamates kooslustes. Samuti lampassidega püksid. Tulemus on rabavalt vinge ja värske!

KES SEE ON? Laulja Billie Eilish oli kindlasti üllataja teiste staaride seas. Moega talle mängida meeldib ja sedapuhku astus ta Willy Chavarria loomingu abil šiki nohiku rüüsse.
KES SEE ON? Laulja Billie Eilish oli kindlasti üllataja teiste staaride seas. Moega talle mängida meeldib ja sedapuhku astus ta Willy Chavarria loomingu abil šiki nohiku rüüsse. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / Scanpix
VAMPNAINE: Amanda Seyfried astus punasele vaibale vambilikus pikas mustas Armani Privé kleidis, mida ehtis must ja punane Swarowski kristallidega lehv. Silme ette tuli Wednesday ema Morticia Addams, kes selle kleidi kindlasti heaks kiidaks.
VAMPNAINE: Amanda Seyfried astus punasele vaibale vambilikus pikas mustas Armani Privé kleidis, mida ehtis must ja punane Swarowski kristallidega lehv. Silme ette tuli Wednesday ema Morticia Addams, kes selle kleidi kindlasti heaks kiidaks. Foto: CAP / HFPA / PLF / Scanpix
HUBBA-BUBBA: Igavesti nooruslik Jennifer Lopez ei hoidnud ennast tagasi ja põhjusega. Ta nägi vapustav välja nätsuroosas õlgu paljastavas merineitsikleidis, mida ehtisid hiigelsuured roosidega käised ja pikk slepp.
HUBBA-BUBBA: Igavesti nooruslik Jennifer Lopez ei hoidnud ennast tagasi ja põhjusega. Ta nägi vapustav välja nätsuroosas õlgu paljastavas merineitsikleidis, mida ehtisid hiigelsuured roosidega käised ja pikk slepp. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/Scanpix
TÄNAPÄEVA MARILYN MONROE: Näitleja Florence Pugh armastab šokeerida. Seekord võlus ta läbipaistva punase Valentino kleidiga, mida kaunistasid lilledetailid. Mainimata ei saa jätta ka tema ülivinget soengut.
TÄNAPÄEVA MARILYN MONROE: Näitleja Florence Pugh armastab šokeerida. Seekord võlus ta läbipaistva punase Valentino kleidiga, mida kaunistasid lilledetailid. Mainimata ei saa jätta ka tema ülivinget soengut. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP
KUUMAD 70NDAD: Laulja Lenny Kravitz nägi mustas Alexander McQueeni smokingu kombinesoonis ja Christian Louboutini kingades väga äge välja. Lisaks kandis ta Chrome Heartsi briljant- ja kuldsõrmuseid ning 70ndate stiilis kuldkõrvarõngaid.
KUUMAD 70NDAD: Laulja Lenny Kravitz nägi mustas Alexander McQueeni smokingu kombinesoonis ja Christian Louboutini kingades väga äge välja. Lisaks kandis ta Chrome Heartsi briljant- ja kuldsõrmuseid ning 70ndate stiilis kuldkõrvarõngaid. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/Scanpix
HALDJAS: Imekaunis Natalie Portman kandis Diori haute couture'i litritega lillelist meistriteost, Jimmy Choo kingi ning De Beersi teemantkõrvarõngaid. See riietus sobib suurepäraselt tema õrna justkui teisest maailmast pärit olekuga.
HALDJAS: Imekaunis Natalie Portman kandis Diori haute couture'i litritega lillelist meistriteost, Jimmy Choo kingi ning De Beersi teemantkõrvarõngaid. See riietus sobib suurepäraselt tema õrna justkui teisest maailmast pärit olekuga. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / Scanpix
NII KUUM: Christina Ricci läbipaistev helmestega Fendi kleit paneb silmi kissitama: kas keha paistab või ei paista? Kui jätta välja pisiasi, et kangas on läbipaistev, katab kleit lõike poolest Ricci kaelast jalataldadeni ära. Hämaras ruumis petlikult vagur kleit.
NII KUUM: Christina Ricci läbipaistev helmestega Fendi kleit paneb silmi kissitama: kas keha paistab või ei paista? Kui jätta välja pisiasi, et kangas on läbipaistev, katab kleit lõike poolest Ricci kaelast jalataldadeni ära. Hämaras ruumis petlikult vagur kleit. Foto: BB / ADM / MPI / Capital Pictures / Scanpix
LOHAKAS ELEGANTS: Cillian Murphy, kes pälvis filmis «Oppenheimer» rolli eest Kuldgloobuse, kandis klassikalist musta Saint Laurenti ülikonda valge särgi ja lipsuta. Tema suurilmalikult ükskõikse hoiak on suurepärane eeskuju meestele, kes soovivad moega katsetada, kuid seelikut ja läbipaistvat võrksärki ülle tõmba ei söanda.
LOHAKAS ELEGANTS: Cillian Murphy, kes pälvis filmis «Oppenheimer» rolli eest Kuldgloobuse, kandis klassikalist musta Saint Laurenti ülikonda valge särgi ja lipsuta. Tema suurilmalikult ükskõikse hoiak on suurepärane eeskuju meestele, kes soovivad moega katsetada, kuid seelikut ja läbipaistvat võrksärki ülle tõmba ei söanda. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / Scanpix
Kommentaarid
Copy