SUUR ILUTEST Mis kreemid päriselt naha nooremaks muudavad?

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy

Kas vananemist saab peatada? Kortsud sirgeks kreemitada? Rippuvad dogipõsed tagasi tõsta? Jah, saab! See on ammu tõestatud fakt, et teaduspõhine apteegikosmeetika teeb, mida lubab. Aga millised tooted siis tõesti toimivad ja millised mitte? Kogusime kokku hulga tuntud kaunitare ja toimetuse liikmeid, kes Apotheka Beauty parimad ilutooted omal nahal järele proovisid. Seda ilulugu saab rahuliku südamega spikrina kasutada.

Apotheka Beauty 2023. aasta lemmiktoodete hulgast leiame nii palavalt armastatud klassikuid kui ka suurepäraseid uusi üllatajaid. Igaüks meist leidis tootevalikust just endale sobiva, tervisele täiesti ohutu ja loomulikult tõhusa toote.

Soovid noorem välja näha?

Avene Hyaluron Activ B3 pinguldav näoseerum

  • Täidab kõik kortsud, ka sügavad kortsud.
  • Hooldab ja värskendab nahka juba esimesest kasutuskorrast.
  • Pinguldab nahka pikalt.

Krista Lensin (53): Apteegikosmeetika tekitab minus alati usaldust ja seerumid sobivad öiseks kasutamiseks ideaalselt. Kuna seerum sisaldab kahte väga kontsentreeritud dermatoloogilist toimeainet, on tunne kohe pinguldav ja kortse korrigeeriv.

Krista Lensin, Kanal 2 «Õhtu» toimetaja.
Krista Lensin, Kanal 2 «Õhtu» toimetaja. Foto: Remo Tõnismäe

Geelja tekstuuriga ja hästi õrna, meeldiva lõhnaga seerum sisaldab B3-vitamiini, mis stimuleerib rakke, ning nahk taastub pikemaks ajaks. Samal ajal niisutab ja taastab hüaluroonhape nahka. Kokkuvõttes on kohe tunne, et nahk muutub pringimaks. Kasutan seda toodet kindlasti veel, sest pealekandmisel on tarvis vaid paari tilka, seega seda jätkub päris pikaks ajaks. Suurepärane valik!

Isdin A.G.E Reverse vananemisvastane näokreem.
Isdin A.G.E Reverse vananemisvastane näokreem. Foto: Apotheka Beauty

Isdin A.G.E Reverse vananemisvastane näokreem

  • Kaitseb nahka keskkonna kahjuliku mõju eest.
  • Niisutab ja remodelleerib näo ja kaela kontuuri.
  • Nahk püsib elastsem ja tugevam.

Krista Lensin (53): Fantastilise lõhnaga ja ääretult meeldiva konsistentsiga niisutav ja nahka tugevdav kreem. Kandes seda kerget kreemi näole, kaelale on tunda, et see ei ummista naha poore, vaid tagab intensiivse ja pikaaegse niisutuse. Tänu kergele tekstuurile ja niisutusele sobib see väga hästi meigi aluskreemiks. Võib öelda, et üks mu uusimaid lemmikud!

ISDIN Vital Eyes noorendav silmakreem massaaživahendiga

  • Aitab vähendada kortsude ja miimikajoonte teket.
  • Vähendab turseid ja tumedaid silmaaluseid.
  • Sisaldab massaaživahendit, millel on värskendav toime.

Kristina Herodes (47): Mul on kohutavalt tundlikud silmad. Mitme kreemi puhul on laud tursunud või kipitanud. Kuna ISDIN on aga teaduspõhine apteegisari, millel on 50 aastat kogemust, olin valmis proovima.

Tekstuurilt on kreem tiba tummisem, aga nahka sulandub imekiirelt. Mis mind vaimustas oli massaažipulgake – sel on otsas jahe metallkuulike, millega siludes hommikune turse silma ümber silmanähtavalt kadus. Võib-olla oli see hea kreemi, jaheda metalli ja paari Jaapani massaažitehnika koosmõju, aga tulemus oli uskumatult hea – silmaümbrus tundus kohe paremas toonuses, nägu noorem, silm tuli klaarimana esile. Mul on muidu ülemine laug, mis silmale langeb. Selle kreemiga hüppab see oma kohale tagasi. Peale pikemat kasutamist panin tähele, et turseid on vähem ja isegi silmaaluste tumedad varjud on heledamad.

«Naistejutud» taskuhäälingu saatejuht Kristina Herodes.
«Naistejutud» taskuhäälingu saatejuht Kristina Herodes. Foto: Merit Boeijkens

Bionike My Age uuendav päevakreem

  • Tugevdab naha loomulikku võimet tulla toime hormonaalsete muutuste tagajärgedega.
  • Soodustab epidermise uuenemist.
  • Muudab naha säravaks, siledaks ja niisutatuks.

Romi Hasa (46): Kreemi testimine oli põnev juba seetõttu, et minu jaoks oli tegemist uue brändiga, mida ma varem kasutanud ei olnud. Kreemi purk on ilus ja mugav ning jätab oma kuldse kaanega luksusliku mulje. Mul on pigem kuivapoolne nahk ja seetõttu on piisavalt niisutava kreemi leidmine vahel väljakutse. Bionike kreemi tekstuur on mõnus ja see imendub hästi. Kasutasin kreemi täpselt nii, nagu õpetuses oli kirjas – hommikul pärast naha puhastamist. Tulemus oli väga mõnus ja nahk püsis niisutatuna kaua. Tore on ka teadmine, et kreem on säilitusainevaba.

«Telehommiku» saatejuht Romi Hasa.
«Telehommiku» saatejuht Romi Hasa. Foto: Tairo Lutter

BABÉ Healthyaging päevakreem SPF30

  • Vähendab kortse, naha lõtvumist ja ebaühtlast nahatooni.
  • Pinguldava ja tõstva toimega kreem, mis annab nahale 24 tundi kestva niisutuse.
  • Muudab väsinud naha pringiks ja märgatavalt siledamaks.

Reet Härmat (47): Selle mitmetoimelise näokreemi juures jäi kohe silma prebiootikumide kompleksühend koostises. Need on nahale eriti hea toimega ja praegusel välise stressi rohkel ajal hädavajalikud, sest soodustavad naha mikrobioomi tasakaalu. Kui see on korras, siis on nahk tugevam ja peab vastu ilmastikuoludele ja üldises mõttes ka vananemisele. Tegemist on päevakreemiga, aga hea üllatus oli see, et niisutus kestis pea ööpäev, et ei tundnud vajadust öökreemi järgi. Silmanähtavalt naha tekstuur ja jume paranesid kreemi kasutades.

Reet Härmat tõdeb, et BABÉ toodetega on ta juba varem tuttav ja lemmikud on olnud näoampullid, millega saab teha näohoolduskuuri ja mis annavad näonahale kiire turgutuse.
Reet Härmat tõdeb, et BABÉ toodetega on ta juba varem tuttav ja lemmikud on olnud näoampullid, millega saab teha näohoolduskuuri ja mis annavad näonahale kiire turgutuse. Foto: Erakogu

BABÉ Healthyaging kreem silma-huulekontuuridele

  • Ennetab ja vähendab miimikakortse (silma- ja huuleümbruses).
  • Parandab niisutust, vähendades peeneid miimikakurde.
  • Taastab naha prinkuse ja elastsuse ning tugevdab kaitsebarjääri.

Reet Härmat (47): Eriti mugavas tuubis! Mulle meeldivad silmakreemid, mida on kerge doseerida. Väga mõnusalt niisutas ka huuleümbrust ja selle pinda, ei olnud vaja enam nii tihti huulepalsamit kasutada. Sobis minu tundlikule silmaümbrusnahale imehästi, ei ärritanud silmi. Koostises on n-ö superstaarid hüaluroonhape + kofeiin + bakuchiol + kapseldatud retinool. Eriti hästi sobis jumestuse-eelseks kasutuseks, ei mingit kuiva ja kortsulist silmaümbrust enam. Hommikul aitas kiirelt ka silmaümbruse tursete vastu.

Soovid siidpehmet nahka?

BABÉ õliseep

  • Aitab nahakahjustustel paraneda ja kaitseb nahka kareda vee eest.
  • Tagab elastse ja pehme naha kohe.
  • Võtab ära sügeluse ja pingul tunde.

Marju (35): Mu nahk on juba pikalt õhukuivuse tõttu kihelenud ning vahel on tunne, et isegi kreemitamine ei aita. BABÉ õliseep lubas need mured minema pühkida ja ma tõesti tunnen, et olukord on pärast pooleteist nädalast kasutamist paranenud. Parema tulemuse saavutamiseks on üks nipp: «seebitan» oma keha sellega kokku ja jätan toimima seniks, kuni juukseid maskitan, nägu koorin jne.

Avène Body niisutav kehapalsam

Avène Body niisutav kehapalsam.
Avène Body niisutav kehapalsam. Foto: Apotheka Beauty
  • 24 tundi kestev niisutus kuivale ja tundlikule nahale.
  • Nahal sulav tekstuur ja lõõgastav aroom.
  • Imendub kiiresti ja jätab naha sametiseks.

Ele (35): Kreemide puhul ei saa üle ega ümber lõhnast. See kreemike lõhnab nii õrnalt ja mahedalt, et silme ette tuleb reklaam naisest, kes päikese käes karikakraga oma paljast jalga silitab. Teise plussina mainin, et kreem imendub kiiresti, nii et ei pea pärast pesus käimist käed-jalad harkis kreemi kuivatama, vaid saab kohe hilbud selga tõmmata. Nahk jääb siidiselt pehme ja mõnus.

Soovid hirvesilmi ja kaunist jumet?

BioNike kunstripsmete efektiga ripsmetušš

  • Kohese volüümi-efektiga.
  • Lihtne eemaldada.
  • Sobib tundlikele silmadele.

Ele (35): Kus ripsmetušš lubab volüümi ja kunstripsmeefekti, seal olen mina kohe platsis. Mulle see tušš meeldis, kuid pean kiitma pigem selle pikendavat kui volüümi andvat mõju. Ripsmed tõepoolest venisid pikaks-pikaks, aga olen kohanud tušše, mis annavad rohkem volüümi. Samuti tuleb arvestada, et see ripsmetušš kuivab viivukese, sest vastasel juhul käid ringi ripsmetušijäljed silmade all.

BioNike Color volüümi andev huuleläige, toon 002 Rose Gold

BioNike volüümi andev huuleläige.
BioNike volüümi andev huuleläige. Foto: Apotheka Beauty
  • Huuled näivad täidlasemad, siledamad ja säravamad.
  • Annab niisutava ja pinguldava efekti.
  • Geeljas, mittekleepuva tekstuuriga.

Christin (25): Olen ammu igatsenud endale mõnusa tooni ja säraga huuleläiget. Huuleläikel on ka suurendust andev efekt, mis võib tekitada mulje, et huuli oleks puudutanud mõni kosmeetiline protseduur. Aga ei! Läige püsib kaunilt peal, nii et kui tööl peale panna, võib vabalt sama kaunilt ka õhtul teatrisse minna.

BioNike Color päikesepuuder, toon 206 Mosaique

  • Eriti peen tekstuur.
  • Õhuline, särav ja sametine viimistlus.
  • Loomulik päevitunud jume.
BioNike Color päikesepuuder.
BioNike Color päikesepuuder. Foto: Apotheka Beauty

Mona Lii (23): Seda päikesepuudrit kasutades tekkis tunne, et praegusel aastaajal peaks iga naine sellist meigitoodet kasutama! Kohe, kui puudrit näkku panin, nägin nii suurt erinevust, et endal hakkas lausa imelik.

Pruunikas, särav puuder toob põskedele täpselt sellise värskuse ja ilusa tooni, mida kõik suvel endale ihkavad ja mida saab vaid pikalt päikese käes lebades. Talvisel ajal, kui kõik inimesed on näost hallid ja mornid, annab väike kogus sära täiesti uue välimuse ja lausa omamoodi elujõudu. Lisaks olin väga õnnelik kasuliku pakendi üle, sest puudri kaane küljes on hea suurusega peegel, mida saab alati nagu muuseas kotti visata.

IDUN Minerals Magna pikendav ripsmetušš

  • Välja töötatud just lühikestele ripsmetele.
  • Pikendab ripsmeid ja lisab tihedust vaid paari tõmbega.
  • Sisaldab mineraalaineid, mis annavad ripsmetele tugeva värvi.

Kristina Herodes (47): Tušš just lühikestele nirudele ripsmetele? No see on ju täpselt mulle! Huvitaval kombel on kogu mu kasukas pealaele pesa teinud, silmade ümber pole suurt miskit. Toon on mõnusalt sügav, hari käepärane ja ripsmed muutuvad pikemaks tõesti. Mis eriti hea – ei lähe inetult tükki, vaid jäävad kaunilt eraldatud ja mineraalne koostis tõesti ei ärrita silmi ühelgi moel. Minu puhul paari tõmbega veel erilist efekti ei ilmunud, aga viis kuni kuus liigutust tegi juba ilusad suured silmad pähe.

IDUN Minerals veekindel ja volüümi andev ripsmetušš
IDUN Minerals veekindel ja volüümi andev ripsmetušš Foto: Apotheka Beauty

Tušš kestis kenasti terve päeva ja peoõhtu otsa. Pikemat aega kasutades tundub, et ripsmed muutuvad tõesti pikemaks – küllap on koostisse miskit kasulikku ja kasvatavat lisatud.

IDUN Minerals veekindel ja volüümi andev ripsmetušš

  • Sooja veega eemaldatav.
  • Annab kohe volüümi, ilma tükkideta lõpptulemus.
  • Püsib terve päeva.

Triin Palmipuu (39): Mingid kõrgemad jõud olid ilmselt mängus, et see tušš just mulle katsetamiseks jõudis. Mul on ripsmed päris kenad ja tumedad, aga meeldib, kui värvides ikka näha on, et olen vaeva näinud. Samas läätsekandjana on mul silmad hästi tundlikuks muutunud ja juba ammu kasutan vaheldumisi kahe teise tootja mahapestavaid ripsmekaid.

Vannun käsi südamel, et see tušš teeb oma lubadused teoks. Nähtava tiheduse jaoks on vaja kaht kihti ja need jäävad väga kenad, kohevad, aga mitte tükkis nagu sitikajalad ümber mu sinisilmade. Lumesaju ja -tuisu pidas ilusti vastu ja mu lemmikosa on selle eemaldamine – puhta sooja veega. Soovitan!

Soovid kaitset, mis kaunistaks?

BABÉ tooniv emulsioon SPF50.
BABÉ tooniv emulsioon SPF50. Foto: Apotheka Beauty

BABÉ Super Fluid tooniv emulsioon näole SPF50

  • Pakub kaitset päikese ja kõikide välistegurite eest.
  • Niisutab intensiivselt, jättes naha pehmeks ja siidiseks.
  • Ei ummista poore.
  • Annab nahale loomuliku ja ühtlase tooni.

Marju (35): Ideaalne toode, mida aasta ringi kasutada, aga suvel saab sellest kindlalt minu lemmik! Ülikerge tekstuuriga emulsioon, mis imendus kiiresti ja jättis naha nii pehmeks ja siidiseks.

Mulle meeldib kodus ilma meigita olla, kuid ma ei soovi sealjuures kahvatu välja näha. See toode toonib kergelt ja niisutab samal ajal, samuti pakub see kaitset päikese ja saaste eest. Väikse miinusena toon välja lõhna, mis ei ole minu maitsele.

Sensilis Upgrade näokreem reaktiivne nahk

  • Rahustab nahapunetust ja leevendab ärritust.
  • Parandab näokontuuri, tugevdab ja tõstab lõtvunud piirkondi.
  • Sobib põletustundega ja/või sügelevale nahale.

Kristina (32): Nooremaks see mind ei teinud, küll aga tagas beebipehme näonaha. Kreem on tekstuurilt keskmisest veidi tummisem, aga imendub hästi ja kiirelt. Kreem oli üllatavalt meeldiv, kuna sobis mu võrdlemisi pretensioonikale näonahale ega tekitanud ühtegi lisaprobleemi. Lootsin, et kreem on lõhnavaba, ent mingi tavatu ja harjumatu aroomi mu lõhnameeled siiski tuvastasid, mistõttu päris lõhnavabaks ma seda ei nimetaks. Aga nagu öeldakse «Maitse üle ei vaielda» ja ei vaidle minagi.

IDUN Minerals näovärskendaja-meigikinnitaja

  • Valmistab naha ette.
  • Kinnitab meigi.
  • Niisutab, värskendab ja lisab sära.
IDUN Minerals näovärskendaja-meigikinnitaja.
IDUN Minerals näovärskendaja-meigikinnitaja. Foto: Apotheka Beauty

Mona Lii (23): Piinlikkusega pean tunnistama, et kuigi olen pikalt meikimisega tegelenud, siis ma pole kunagi kasutanud meiki kinnitavaid spreisid. See toode on aga kindlasti nüüd oluline osa minu igapäevasest meigirutiinist.

Ikka juhtub, et päeva jooksul kipub ripsmetušš lagunema ja silmade alla musti rante jätma või jumestuskreem veidratesse kohtadesse kogunema, kuid see sprei paneb kõik justkui liimiga näkku kinni. Samas on see ülimalt niisutav, jättes ka keset päeva kasutades näkku värskendava kihi. Siiski ei pea kartma, et spreid kasutades meiki enam näost eemaldada ei saa – veidral kombel püsib meik terve päev justkui ideaalsena peal, kuid meigieemaldajaga saab näo puhtaks juba sekunditega.

Soovid nahka hellalt puhastada?

Sensilis rahustav puhastuspalsam näole

  • Tagab sügava puhastuse, eemaldades tõhusalt isegi veekindla meigi.
  • Toitvate ja niisutavate omadustega.
  • Vähendab nahapunetust ja reaktiivsust.
Sensilis rahustav puhastuspalsam näole.
Sensilis rahustav puhastuspalsam näole. Foto: Apotheka Beauty

Mona Lii (23): Kuna meigin ennast peaaegu iga päev, siis pean igal õhtul kogu meigi ka maha võtma ja see on alati uskumatult tüütu tegevus. Ma olen katsetanud erinevaid eemaldajaid, aga enamasti on tulemuseks ikka see, et silmaalused jäävad mustaks ja alles duši alla minnes saan näonaha korralikult puhtaks. Olen pikalt meigi eemaldamiseks kasutanud mitsellaarvett, sest see on ainus, mis minu arvates ka päriselt töötab, aga nüüd pean ma tunnistama, et mulle on tekkinud uus lemmik.

Sain šoki, kui esimest korda puhastuspalsamit kasutasin, sest see võttis mu näolt sekunditega ka kõige väiksema meigikillukese maha! Palsam on mõnusalt õline, niisutab nahka ja jätab näole värske tunde. Suur rõõm on ka sellest, et meigi eemaldamiseks piisab vaid väga väikesest kogusest, seega saan seda veel pikalt nautida.

Sensilis õrn puhastusvaht

  • Kuivale, tundlikule ja reaktiivsele nahale.
  • Puhastab, niisutab ja rahustab.
  • Mitte-komedogeenne.

Mona Lii (23): Minu nahk ei ole küll ülitundlik, aga väga palju keemiat see ka ei talu. Seetõttu olin väga õnnelik, et sain katsetada puhastusvahtu, mis on mõeldud just õrnale nahale. Vaht on tõesti väga mõnusa naturaalse lõhnaga ja juba peale kandes on aru saada, et see teeb nahale vaid head. Kuna toode ei sisalda seepi, siis ei jäta see näole kuiva ja kiskuvat tunnet, vaid muudab selle hoopis imeliselt siledaks. Kasutasin seda pärast palsamiga meigi eemaldamist, et näonahka veelgi rohkem puhastada ja see kooslus toimis imehästi. Mu nägu on pärast igat kasutamist olnud siidpehme, puhas ja värske ning ma tunnen, et ka pikemalt kasutades on näonahk aina ilusamaks muutunud.

CUMLAUDE LAB intiimpesuvaht probiootikumidega

  • Prebiootikumid: toetavad piimhappebakterite kasvu.
  • Piimhape: aitab muuta tupe pH-taset happeliseks.
  • Provitamiin B5: põletikuvastane, niisutav.

Triin Palmipuu (39): Mul on keeruline seda kirjeldada, sest justkui mitte midagi tehes sai sellest tootest mu täielik lemmik. Puhas ja mugav tunne, samas ei ütle meelega «värske», sest see pole mingi mentoolipahvakas või kummelibukett. Hea on olla!

Uurisin lootusrikkalt, kas selles sarjas ka niiskeid salvrätte on, aga kahjuks mitte. Igal juhul igatsen, et oleks! Neist saaks pikkadel lennureisidel minu asendamatud kaaslased, sest siis pole võimalik end alati kohe soovi korral värskendada, aga see tunne on just see, millest reisi ajal puudust tunnen. 12 punkti kümnest.

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles