Esimest korda ajaloos osaleb Eesti kokkade võistkond kulinaariaolümpial Saksamaal. Kaasa viiakse tükike meie maitsepaletti, mida muu hulgas esindavad Pähkla forell, Saaremaa hirv ja Võrumaa astelpajumari. Kerge olümpiavirvenduse võib tuua ka kodukööki.
NÄDALA RETSEPTID ⟩ Eesti kokad lähevad kokkade olümpiale
Eelroaks Pähkla forelli terriini süües kostab lauast vaid kahvlite-nugade klõbinat ja vaimustusüminat. Alles siis, kui taldrik on tühi, vaadatakse üksteisele otsa: fantastiline! Kuidas need kokad seda ometi teevad? Kala on nii õrn, et sulab suus. Põhitoit, hirveliha on pehme ja astelpajudessert siidine.
Käib üks neist prooviõhtusöökidest, mis matkib kolmekäigulist õhtusööki, millega esinetakse veebruari alguses Stuttgardis üleilmsel kulinaariaolümpial IKA Culinary Olympics. See on maailma vanim ja suurim kokakunsti konkurss, mille ajalugu ulatub läinud sajandi alguse Frankfurti ja mida korraldatakse iga nelja aasta järel ainult Saksamaal.
Kuigi rahvakeeles kutsutakse kokkade olümpiaks ka prantslaste Bocuse d’Ori, siis ametlikult kannab olümpia nime just see kokandusvõistlus. Ehkki viimasel võetakse mõõtu ka üksikaladel, olgu või šokolaadiskulptuuride meisterdamises, on kokkade olümpial põhirõhk rahvusmeeskondade esinemisel. Prantslaste omal lasub peamine raskus aga ühe koka ja tema abilise etteastel.