NÄDALA RETSEPTID Kõik supile!

Britt Rosen
Copy
Orangerie kohviku peakokk Nikol Otsepp ühe oma supilemmiku, uhhaaga.
Orangerie kohviku peakokk Nikol Otsepp ühe oma supilemmiku, uhhaaga. Foto: Sander Ilvest

Kuum supp on külma ja rõske ilma vastu tõhus rohi. Kõrvitsast saab keeta soojendava vürtsiga supi, seentest koos koore ja võiga rammusa, kalast ja köögiviljast aga klaari leemega kergema supi, pakub Orangerie kohviku peakokk Nikol Otsepp.

Supipott läheb Orangerie kohviku peakokal Nikol Otsepal talvel tulele õige tihti. Küll kohvikus, küll koduköögis. «Mulle meeldib suppi süüa,» kinnitab ta. Olgu supp püreestatud või selge leemega, mõlemat hindab ta ühtviisi maitsvaks.

Pakasepäevadesse sobib tema sõnul hästi kübekese ingveri ja tšillivürtsiga kõrvitsasupp, mis püsib tavaliselt tema käe all ka kohviku toidukaardil üle talve. Kes soovib, võib sametisele supiportsjonile lisada toekamaks noodiks praetud krevette või kitsejuustuviile. Kohvikuköögis kaetakse kitsejuust suhkruga ja kõrvetatakse pealt põletiga krõmpsuks, kodus võib juustu ahjus kõrgel kuumusel lihtsalt jumekaks küpsetada.

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles