FOTOD JA VIDEOD Menukad Pärnu tantsutüdrukud: meil on tihe graafik, oleme väga nõutud! (1)

Pärnu Sadama Tantsutüdrukud. Foto: Arko Kask / Pärnu Sadam
Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy

Pärnu Sadama korvpallimeeskonna tantsutüdrukud aitavad meestel hoida võidukurssi ning pakuvad mängupausidel tantsuliste vahepaladega publikule silmailu. Loe, mis paneb tüdrukutel silmad särama, ning saa osa vingetest etteastetest!

Pärnu Sadama tantsutüdrukute treener Lyseth Luts.
Pärnu Sadama tantsutüdrukute treener Lyseth Luts. Foto: Gertut Photography

Pärnu Sadama tantsutüdrukute treener Lyseth Luts ütleb, et tema korvpallurist elukaaslane Ivo Van Tamm mängib juba mitmendat hooaega BC Pärnu Sadama meeskonnas. 

«Ma olen algusest peale tema väga suur toetaja olnud ja kõikidel mängudel alati kaasas käinud, kuid ühel hetkel hakkas mind häirima, et meeskonnal ei ole ilusaid tantsutüdrukuid,» ütleb Lyseth. «See oli naljakas, sest nad tulid 2022. aastal Eesti meistriks ja said möödunud aastal pronksi, aga rahval polnud poolaegadel ja vaheaegadel mitte midagi vaadata,» põhjendab Lyseth otsust tantsugrupp luua.

Mõeldud-tehtud!

2023. aasta suvel sai Lyseth korvpalliklubi mänedžerilt rohelise tule ning postitas TikTokki üleskutse, mis kogus üle 40 000 vaatamise. Casting'ule kandideeris ligikaudu 20 tüdrukut, kellest tänaseks esineb platsil üheksa neidu.

Pärnu Sadama tantsutüdrukud.
Pärnu Sadama tantsutüdrukud. Foto: Arko Kask / Pärnu Sadam

«Casting ei näinud välja selline nagu välismaal, kus tüdrukud peavad esitama kavasid ja näitama, kui hästi nad painduvad. Selle asemel toimus meil vahva jutuajamine, kus küsisin neilt küsimusi, rääkisin endast ja visioonist, mis võiks saama hakata. Nad oli kõik väga elevil!» räägib Lyseth. «Kõige olulisem oli, et tüdrukud oskaksid natuke tantsida ja neil oleks iseloom,» nimetab ta mõned olulised kriteeriumid, mida tüdrukutelt toona ootas.

Seejärel pandi paika esimesed trenniajad, esinemised ja nii see läks. «Meie esimesed esinemised olid väga toored,» tunnistab treener, kuid tüdrukud olid pealehakkamist täis ja õppisid kiiresti.

@pstantsutudrukud Tantsu täis treeningpäev koos võrratu külalistreeneriga #fyp #fypシ #foryoupage #foryou #pärnu #pärnutüdrukud #korvpall #cheerleader #cheerleaders #2023 ♬ original sound - Pärnu Sadama Tantsutüdrukud

Treeneril jagub tüdrukutele ainult kiidusõnu

Kui küsida, mis tüdrukutel enim silma särama paneb, vastab Pärnu Sadama tantsutüdruk Triin Kuusaru: «See, kui me oleme lihtsalt tüdrukutega oma garderoobis ja paneme ennast koos valmis. Energia, mis meil seal enne esinemist on, on lihtsalt parim! Ja adrenaliinilaks, mis enne platsile minekut saame! Eriti hea tunne tuleb ka siis, kui rahvas elab mängule ja meile tantsude ajal kaasa.»

@pstantsutudrukud How you like that?👀🔥 Come check this🏀💃 #fyp #fypシ #foryoupage #foryou #pärnu #pärnutüdrukud #korvpall #cheerleader #cheerleaders #2023 #estonia🇪🇪 #pärnusadam #basketball #dance ♬ original sound - Pärnu Sadama Tantsutüdrukud

Triinu sõnul lähevad otseloomulikult mõned liigutused vahepeal ka sassi, aga siis tantsitakse lihtsalt edasi ja improviseeritakse käigu pealt. «On juhtunud ka nii, et kui jooksen peale kava platsilt ära, koperdan, aga sinna pole midagi teha,» mainib ta äpardust, mida võib juhtuda ka kõige kogenenumal tantsijal.

«Ühel esinemisel pidin olema näoga publiku poole, kuid mingil imekombel tegin pool kava seljaga publiku poole,» meenutab ka Loreen Hanson üht naljakat seika.

«Tänaseks olen mõistnud, et väikeses tüdrukute grupis peitub võlu. Nad on nii kokkuhoidvad,» sõnab Lyseth. «Motivatsiooni hoiab üleval see, et treeningsaalis olen nende treener, aga väljaspool sõbranna. Me teeme väga palju ühisüritusi. Hindan neid väga kõrgelt – üritan neid alati viia igale poole, otsida koostööpartnereid ja pingutan, et tüdrukutel oleks alati hea,» ütleb Lyseth, kes on tantsijatele nii treeneri kui ka sõbranna eest. 

«Meil on väga tihe graafik»

Kuna Pärnu Sadama tantsutüdrukud koguvad aina enam populaarsust, kutsutakse neid korvpallisaalist ka väljapoole esinema. «Hetkel on meil väga tihe graafik – iga nädal on esinemine. Haige olla ei saa või kui keegi jääb, tuleb see püstijalu ära põdeda,» tunnistab Lyseth.

Haige olemiseks pole aega, sest graafik on lisaks koolile tihe.
Haige olemiseks pole aega, sest graafik on lisaks koolile tihe. Foto: Arko Kask / Pärnu Sadam

Lisaks treeningutele hoolitseb Lyseth selle eest, et tüdrukutel oleks esinemisel seljas silmapaistvad kostüümid, sest platsile minnes tuleb alati viimase peal välja näha. «Tüdrukud maksavad väikest kuutasu, mis läheb kostüümide alla,» selgitab treener, kuidas nad püüavad leidlikud olla.

Kui sinu ettevõte soovib oma toodetega Pärnu Sadama tantsutüdrukuid toetada, võta ühendust:

Lyseth Luts

BCparnusadamatt@gmail.com

Tel: 5835 5348

Oluline, et tüdrukud säraksid ja oleksid alati pildis

«Ma arvan, et kõik tüdrukud võivad ühest suust öelda, et kõige meeldejäävam esinemine oli FIBA Europe Cup, kus poisid võistlesid välismaa klubidega. See oli meie jaoks nii vinge! Treenisime selleks seitse päeva nädalas,» meenutab Lyseth.

Pikaks ajaks jääb tüdrukutele kindlasti meelde ka möödunud nädalavahetusel toimunud «22 sendi mäng», mille käigus kogunes Pärnu Spordihalli 1604 inimest. «Sellega ületasime eelmise aasta publikurekordi! VÕIMAS!»

Treener Lysethile on kõige olulisem, et tema tantsugrupp säraks ja oleks alati pildis. «Mulle väga meeldib pärast esinemist näha tüdrukute rahulolu,» sõnab treener. «Tantsutüdrukuna paneb minu silmad särama kindlasti publiku suur kaasaelamine ja tiimikaaslaste toetus,» toob tantsugrupi liige Loreen välja.

Kas Pärnu Sadama tantsutüdrukutega saab liituda igaüks?

«TikToki live’ides küsitakse seda viimasel ajal meilt väga sageli,» ütleb Lyseth. 

Treener aga sõnab, et kuna hooaeg saab läbi juba mai lõpus, võib lühikese ajaga kavade selgeks õppimisega kiireks minna. Küll aga saavad huvilised soovi korral trenne vaatama minna või kaasa teha, kuid kandideerimisega tasub oodata uue hooaja alguseni. 

Kommentaarid (1)
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles