Aafrika kõige lõunapoolsema maa külastamine on tehtud keerukaks, kuid tasub end ikkagi ära. Isegi siis, kui osa reisist möödub vaid taskulambikumas.

Kui tavaliselt oleme harjunud viisavabadusega enamiku riikide puhul, siis Lõuna-Aafrika viisa taotlemine on üsna tülikas protsess. Selleks tuleb vastavalt reisi eesmärgile kokku ajada terve hulk dokumente, mis tuleb eelnevalt ette valmistada. Tavalise turismireisi korral on nendeks pikk viisataotlusvorm, tööandja ametlik kiri enda töötamise ja tööle naasemise kohta pärast reisi, kolme kuu pangaväljavõte, kinnitus majutuse broneeringust tervele reisiperioodile, edasi-tagasi reisipiletid, kaks fotot ning tervisekindlustuse poliis.

Kuna internetis saadaolev teave vajalike dokumentide nimekirjast varieerus, lisasin viisataotlusvormil olevast infost lähtuvalt igaks juhuks juurde veel isikliku allkirjastatud avalduse reisi eesmärgi ja kuupäevade kohta ning väljavõtte elamisregistrist, mille eest tuli eraldi tasuda 10 eurot ja kättesaamiseks sõita spetsiaalselt perekonnaseisuametisse. Ja et sellest kõigest veel vähe pole, oli segadust kui palju, kuhu ja kuidas siis kõik dokumendid saata.

Kommentaarid
Copy