FOTO Südamlik taaskohtumine: üle ööpäeva kadunud olnud labradorikutsikas leiti ootamatust kohast (2)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali ja digiajakirja toimetaja
Uuendatud 23. veebruar 2024, 13:04
Copy
Taaskohtumine Roosiga.
Taaskohtumine Roosiga. Foto: Erakogu

21. veebruaril Mustamäel kaduma läinud labradorikutsikas on õnnelikult tagasi pere juures. Kutsika kadumine läks korda uskumatult paljudele inimestele ning rohkem kui 24 tunni jooksul, mil koer kadunud oli, aitas teda otsida vähemalt 60 inimest.

Roosi leiti ootamatult üsna lähedalt sellele kohale, kus ta kaduma läks. Roosi perenaise Christeli sõnul leidsid koeraga jalutanud noored Roosi Mustamäelt Tetrise ärimaja juurest. «Nende koer oli reageerinud ja hakkas sinna poole kiskuma. Roosi oli olnud seal rehvihunnikus rehvi sees. Kuidagi oli sinna ennast peitnud,» kirjeldas Christel ning lisas, et Roosi tervisega on õnneks kõik korras, ta ei olnud külmunud ega arglik. Roosi läks kaduma aadressil Mustamäe tee 60 kolmapäeval kell 12.

«See oli minu jaoks tohutu kergendus, eriti see, et ta oli terve ja rõõmus. See lihtsalt teeb südame nii soojaks. Tahtsin põlvili laskuda, koera kallistada ja mitte kunagi enam lahti lasta!» kirjeldas Christel oma emotsioone Roosiga taaskohtumisel.

Christel on väga tänulik kõigile, kes aitasid Roosit otsida, sest neid oli tõesti palju – vähemalt 60-70. Christeli õe Ingridi poolt kirjutatud Facebooki postitus Roosi kadumise kohta osutus Facebookis väga populaarseks – seda jagati 3800 korda. Lisaks postitati teateid veel erinevate sotsiaalmeediagruppidesse ning jagati erinevates meediakanalites.

Kadunud koer Roosi.
Kadunud koer Roosi. Foto: Erakogu

Otsingutele soovisid kaasa aidata väga paljud inimesed ning üheskoos moodustati isegi eraldi grupp, mis suhtles Facebook messengeri kaudu ja kuhu kuulus vähemalt 60 aktiivset inimest.

Christel on juhtkoera kasutaja ning põnev fakt on, et Roosi on ka potentsiaalne juhtkoera kandidaat ning parasjagu on plaanis testida tema sobivust sellesse ametisse.

Roosi oli kadunud 28 tundi ning pereliikmete stress ja mure seoses tema kadumisega oli muidugi väga suur. Roosi otsinguid sotsiaalmeedias eest vedanud Ingrid Sogenbits on ise kriisinõustaja ning viib selles valdkonnas ka koolitusi läbi. «Väga huvitav oli end selles olukorras kõrvalt jälgida,» ütles ta.

Taaskohtumine Roosiga.
Taaskohtumine Roosiga. Foto: Erakogu

«Meeletu kergendus ja õnnetunne. Olen ka nii tänulik kõigile otsijatele ja kaasaelajatele. See on nii liigutav,» lisab Ingrid.

Kommentaarid (2)
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles