NÄDALA RETSEPTID Pidupäevaks oma kilu, heeringas ja kama, aga maitsetervitustega kaugelt

Britt Rosen
Copy
Vabariigi aastapäevalaua superstaar, kiluvõileib aasiapärase puudutusega. FOTO: Sandra Süsi
Vabariigi aastapäevalaua superstaar, kiluvõileib aasiapärase puudutusega. FOTO: Sandra Süsi Foto: Sandra Süsi

Toidublogijad-köögiajakirjanikud Mari-Liis Ilover ja Tuuli Mathisen võtsid ette vabariigi aastapäevaliudade superstaarid, vormisid neist suupisted ning uuendasid aasiapäraste maitsevärvidega.

Mõistagi võite kodumaa sünnipäevapeoks korraldada klassikaliste kiluvõileibade talgud või sättida vaagnale heeringa hapukoore, sibula ja munapuistega. Eesti sünnipäevalaua superstaar, kiluvõileib saab aga hoopis eksootilisema noodi, kui võtta kilu kaaslaseks jaapanipärases Ponzu kastmes marineeritud vutimuna, tõdeb Mari-Liis Ilover. Tuuli Mathisen aga soovitab peosuupisteks marineerida vana tuttavat heeringat jaapanipärases magusapoolses teriyaki-kastmes, mis muu hulgas sisaldab röstitud seesamiseemneid.

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles