NÄDALA RETSEPTID Köök kisub rohelisemaks: mida teha rooskapsast või fenkolist?

Britt Rosen
Copy
Kelmikad pannkoogid, mis saavad rohelise värvi spinatist ja petersellist. FOTO: Piret Hanson
Kelmikad pannkoogid, mis saavad rohelise värvi spinatist ja petersellist. FOTO: Piret Hanson Foto: Piret Hanson

Nüüd, kui õhk on kevadeootusest kirgas, valmistuvad ühed lihavõtteks puhastava paastuga, teistele on paastukuu märk täita taldrik suuremalt jaolt köögiviljadega. Toidublogija Piret Hanson jagab ahvatlevat retseptiinspiratsiooni.

Kõige muu hulgas leidub toidublogija Piret Hansoni retseptikogus «Puhas rõõm» (pirethanson.com) ja juuresolevas valikus isuäratavaid nõuandeid, mida hakata peale Brüsseli kapsa ehk tillukeste rooskapsastega või kogukama fenkoli ehk apteegitilliga.

Mõlemat iseloomustab küllalt tugev maitse, mis mõnele istub, teisele mitte, kuid tasub ikkagi avastamist. Iseloomuliku maitsevärvi pärast peetakse Belgiast pärit kergelt mõrkjat rooskapsast sobivaks kaaslaseks just jõulisema maitsega lihale, samas on see kuldaväärt lisa suppides, hautistes ja ahjuroogades. Igatahes hinnatakse seda parimaks just kuumtöödeldult.

Esimeseks tutvuseks võib proovida rooskapsast erakordselt lihtsal moel, nagu pakub Prisca Leclerc oma Pariisi brasseriide köögiklassikat tutvustavas raamatus «Brasserie». Keetke pisikesi rooskapsaid soolaga maitsestatud vees sõltuvalt suurusest umbes 10 minutit, kuid mitte ülemäära pehmeks, pigem krõmpsupoolseks, siis ei muutu ka maitse. Segage nõrutatud rooskapsa hulka võid ja maitsestage soolahelvestega.

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles