Kui suur tantsulõvi on ikkagi Eesti mees?

Christin Krass
, ajakirjanik
Copy
Popman duo.
Popman duo. Foto: Erakogu

«Eesti mees on tantsulõvi!» Kes siis seda Meie Mehe tuntud fraasi ei teaks! Aga kui suur tantsulõvi Eesti mees tegelikult on? Kas «Roos hambus ja kitarr käes» töötab veel kaaslase südame võitmisel?

Küsisin nii seda kui teist kahelt Eesti meesartistilt, kes on muusikamaastikul aktiivsed olnud juba paarkümmend aastat. Peagi astuvad nad üles Popman duona 7. märtsil toimuval üritusel Vapiano Ladies Night. 

POPMAN on uus popmuusikaprojekt, kuhu kuulub kolm meest – Kalmer Neidla, Kristjan Reinvee ja Sven Schmeiman. Laval näeb neid musitseerimas kitarri, klahvpilli ja trummidega. Nende repertuaari kuuluvad kõik parimad poplood ja veel eesti keeles. 

Eriliste sündmuste jaoks on mehed loonud ka POPMAN duo, mis on veidi rahulikum ja romantilisem. Duo repertuaaris kõlavad hitid, mille olemasolust teavad kõik. Kitarril on Bad Orange solist Kalmer Neidla ning teda toetab klaveril Sunlight liige Kristjan Reinvee koos vokaaliga. 

Kus teie muusikatee alguse sai?

Kalmeri tee sai alguse 90ndatel ansamblis Doktor-A. 2004. aastal alustas ta aga bändis Bad Orange laulja, kitarristi, laulukirjutaja ja mänedžerina. Veel on Kalmer olnud Grete Kulla (Kleini) muusika looja ja albumi väljaandja 2010. aasta paiku. 

Mehed on koos musitseerinud 2017. aastast, mil loodi ansambel Sunlight

Kuidas kirjeldaksite Eesti publikut? 

Eesti publik oskab väga hästi kaasa elada, hüüda, plaksutada. Nagu ikka – alguses ei saa vedama, pärast ei saa pidama. Alati oodatakse tagasi ning muidugi on ju nii tore kohtuda fännide ja uute inimestega. 

Millised peod lähevad Eesti publikule peale? Kas rajud reeded või pigem soliidsemad üritused? 

Üldistada ei saa. Igaühel on oma maitse. Õnneks toimub Eestis nii palju sündmusi, et igaüks leiab kindlasti midagi omale maitsele. Aga üks asi on kindel – hea produktsioon peab olema, siis saab ka publik heast helipildist aru ning läheb muusikaga palju paremini kaasa. Aga kui rääkida stiilist või žanrist, siis palju soovitakse just eestikeelset muusikat ning vana hea retro läheb alati peale

Milline on Eesti mehe suhe muusikaga? Kui suur muusikaarmastaja ta on?

Eesti mehe suhe muusikaga on hea, sest Eesti mees ei pelga tantsida. Meie esinemistel on tantsuplatsil palju jalga ja puusi keerutavaid naisi. Siis ei jää ka meestel muud üle, kui tantsima tulla. Päris suur protsent meestest oskab tegelikult päris hästi tantsida ja seda näidatakse veel välja! Ilus on vaadata, kuidas aasta aasta järel osatakse üha enam erinevaid tantsustiile.

Eesti mees on tantsulõvi!
Eesti mees on tantsulõvi! Foto: Kermo Benrot / Postimees / Scanpix Baltics

Aga kui suur romantik on Eesti mees? 

Eesti mees on sisimas väga suur romantik. Paraku ei näidata seda tihti välja. Olles ise romantikud, leiame, et naisele võiks tuua lilli ja kingitusi igal ajal, mitte ainult tähtpäevadel. Tähelepanu on oluline iga inimese jaoks ning me kõik tahame olla hoitud ja armastatud.

Maailm on muutunud kiiresti, kuid armastus, see on universaalne ja aegumatu. Mis te arvate, kas tänapäeval toimiks naise endale võitmisel see, kui mees võtaks kitarri kätte ja roosi hambusse?

Kindlasti pole traditsioonid kadunud ning tänapäeval on kõik võimalik. Kuid muidugi oleneb see ka naise ootustest. Sellised üllatused on toredad ja liigutavad. Eks isegi oleme kallimale küünlavalgel klaverit või kitarri mänginud.

Eelmisest küsimusest lähtuvalt, kas arvate, et naine ja naise soovid suhtes on muutunud, näiteks viimase 20 aastaga?

Kindlasti on muutunud. Tänapäeval on suur märksõna võrdsus ja eks tiimitöö olegi oluline osa suhtest ning lisaks ka teineteisega arvestamine. Võimalused, mida suhtes teineteisele pakkuda, on suuremad. Niisamuti ka maailm, mis on järjest avatumaks läinud. 

Kas nõustute: kaaslase puhul otsitakse eelkõige parimat sõpra?

Kaaslane on parim sõber, kellega saad rääkida ükskõik mis teemadel ning helistada ükskõik mis ajal. See on oluline ning muidugi kõige-kõige tähtsam on usaldus ja pühendumine.

Eelmisega kokku liites, kas tõeline armastus saab teie meelest alguse sõprusest või romantikast?

Kindlasti mõlemast, sest ilma sõpruseta ja romantikata ei ole olemas ka tõelist armastust!

Iga suhe on unikaalne ja romantika on kindlasti iga suhte alguseks koos sõpruse ja usaldusega. Mida keegi ootab, millest unistab, milline on reaalsus, mis takistused tuleb koos ületada, kas su kaaslane teeb sind õnnelikuks ka siis, kui teil ei ole parimad ajad? Need on kõik küsimused, mis võivad ilmneda ühes pikaaegses suhtes. Oluline on üksteisega vestelda. Südamest südamesse. Silmast silma. 

Popman duo astub üles populaarsel üritusel Vapiano Ladies Night, mis toimub 7. märtsil kell 19 Tartu Vapianos. Sel korral on üritus naistepäevateemaline. Duo koosneb kahest muusikust – lauljast ja klahvpillimängijast Kristjan Reinveest ja kitarrimängijast Kalmer Neidlast, kes esitavad mõnusaid poplugusid. Kihvtil naistekal saab nautida head sööki ja mõnusat seltskonda. Üritusel on ka üllatusi täis kingikott.

Vaata sündmuse kohta lisa Vapiano Ladies Night Facebooki ürituselt

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles