Järgmisel nädalalõpul, 16. ja 17. märtsil muutub Tallinna Kultuurikatel justkui suureks pagarikojaks, mis täitub peibutava leiva- ja saialõhnaga. Toidublogija Ragne Värk tunneb hästi pagarikunsti ja tutvustab kodus proovimiseks teiste maade leivaretsepte.

Vähe sellest, et leivakirglik toidublogija ja -ajakirjanik Ragne Värk (kokkama.ee) küpsetab oma rukkileiba juba aastaid ise, talle meeldib kätt proovida ka muu maailma leivalistega, olgu see vahemereliselt nisuvalge või siis hoopis moodsalt jahuvaba.

Mõistagi ei asenda kodust ahjusooja rukkileiba võikillu ja soolahelvestega miski, kinnitab leivafestivali korraldusmeeskonnas kaasa lööv Värk. Samas kuuluvad katsetamishimulise naise kodusesse leivarepertuaari iiripärane soodaleib, aga ka taanlaste külluslik seemneleib ja pannkooki meenutav India lameleib chapati. Viimane maitseb iseäranis hästi, kui hõõruda see kergelt küüslauguga üle ja määrida peale natuke võid, lisab ta.

Kommentaarid
Copy