PILDID Ingrid Margus avaldab suurimad ilukatsetused: nägin välja nagu tulnukas

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy

Kui rääkida ilust, siis keda veel usutleda sel teemal, kui mitte imekaunist Ingrid Margust? 30-aastane näitleja avaldas oma ilurituaalid, ebakindlused ja saladused. «See on ju tore, et oleme üha targemad, kogenumad ja kasvame,» mõtiskles ta vananemise üle. «Tahan hoida seda, mis on, võimalikult kaua. Kuid väike kurruke või naerukortsuke on tegelikult ju ilus.»

Kõige suurem ilusaladus on mõistagi kaheksa tundi und. «Kui unest jääb vajaka, pole vahet, mida näkku määrida, sest on näha, et silmad on väsinud,» tõdes Ingrid. «Mulle meeldib ikka korralikult magada. Minu jaoks on uni ravim, kuigi suudan ka kiiresti väikse uinakuga end laadida, kui on vaja kaua üleval olla.»

Ingrid ei ole iga päev suur meigiga katsetaja, sest võtetel ja pildistamistel saab selle kogemuse kätte. «Ma ei osanud kaua silmameikigi teha, aga aastate jooksul olen kihvtide iluloojate kõrvalt palju õppinud, nii et ma nüüd saan sellega hakkama,» ütles ta.

«Kõige suurem muutus välimuses on olnud, kui tegime lavaka ajal lavastust «NO37», kus mind tehti üleni siniseks. Mu nägu oli sinine ja mul olid sinised haldjakõrvad.»

Lavastuses «NO37» sai Ingrid proovida, mis tunne on olla sinine.
Lavastuses «NO37» sai Ingrid proovida, mis tunne on olla sinine. Foto: Erakogu

Teine põnev kogemus oli samuti lavaka ajal, kui Jüri Nael tegi drag race’i ning Ingrid tehti kiilakaks. «See oli väga äge, ma nägin välja nagu tulnukas. Maavälise tegelase tunne oli. Naiste jaoks juuksed defineerivad nii palju ning annavad enesekindluse ja jõu. Mul olid ka suured tiivad. Kuid kiilakasoeng pärast kaht show’d rikkus kaela tagant nii palju, et järgmisel korral ei jäänud muud üle, kui panna hoopis pikk blond parukas pähe.»

Suurte tiibadega kiilaspäine Ingrid drag race'il. «Ma nägin välja nagu tulnukas,» meenutas ta.
Suurte tiibadega kiilaspäine Ingrid drag race'il. «Ma nägin välja nagu tulnukas,» meenutas ta. Foto: Erakogu

Juuksed eluaeg tihedad ja paksud olnud

Ingridil on tegelikult lokkis juuksed, aga kui vahepeal lokid hooletusse jätta, tuleb juustele neid aeg-ajalt meelde tuletada. «Juuksed on mul kogu aeg olnud pikad ja paksud, tiinekana pidin neid isegi hõrendamas käima. Vanaema liini pidi tulnud.»

Koroonapandeemia ajal oli tal aga aasta-poolteist stressirohket perioodi, mil tal kukkus nii palju juukseid peast, et tekkis juba hirm, et äkki ei jäägi midagi alles. Biotiinist ja teistest juustevitamiinidest polnud abi. «Minu ema, kes töötab Tartu Ülikooli kliinikumis, soovitas mulle proteiinijooke, mis on tegelikult mõeldud inimestele, kes ei saa tahket toitu süüa. See on ravitoit, kus on vajalikud valgud ja vitamiinid sees, ja ma hakkasin neid iga päev jooma. Umbes kuu ajaga jäid juuksed kinni,» kirjeldas ta, et lõpuks aitas apteegis müüdav Nutridrink.

Teismeea katsetused

Nagu kõigile, meeldis ka Ingridile teismelisena katsetada. Tol ajal oli moes, et juuksed on alt või otstest teist värvi. «Mul oli hele pea ja juuksed alt lillad.»

Samuti proovis ta Londonis lavaka ajal õppides, kuidas on olla punapea. «Tudengitel saab ikka raha otsa, kuid juukseid tahaks ju värvida. Hakkasin otsima, kellel oleks vaja juuksemodelli korralikumates salongides. Leidsin ühe väga hea koha, aga neil oli vaja, et modell oleks nõus oma juuksed punaseks värvima. Ma mõtlesin, et lõpuks ometi saab ära katsetada – Eestis poleks võib-olla julgenud teha. Ja tulemus oli ülikihvt ploomipunane, mis tõi mu helesinised silmad ilusti esile.»

Punapea Ingrid tudengipõlves Londonis.
Punapea Ingrid tudengipõlves Londonis. Foto: Erakogu

Terve elu trenni teinud

Ingrid on kogu elu end liigutanud ja ka varem jõutrenni teinud, kuid nüüd käib ta teist aastat jõusaalis MyFitnessis. «Füüsilist jõudu oli nii vähe, et ei jaksa vaat et tooligi tõsta. Egle Nabi tegi mulle väga ägedad jõusaalikavad, mida ma teen kolm-neli korda nädalas. Naisena jõusaali minnes tekib küsimus, mida ma siin teen – nii palju masinaid. Sellepärast ongi hea, kui on konkreetne kava,» rääkis Ingrid. «Aastas paar korda teeb Egle ägedaid väljakutseid, näiteks just oli bikiini-challenge, mis kestis kuus nädalat, kus oli natuke teistsugune kava ja programm. Lisaks on ka teoreetiline osa toitumise, une ja trenni kohta. Grupiga on tore see ka, et sul on kaasvõitlejaid.» Rühmatrennidest käib Ingrid joogas, millest lemmik on vinyasa.

Tervislik toitumine on oluline

Ingrid ütles, et sööb tegelikult kõike, ehkki paljugi sõltub perioodist. Regulaarselt trenni tehes ei tõmbagi kummikommide ja muu taolise poole nii väga.

«Jälgin kõige rohkem seda, et hommikusöök oleks tugev ja toitev. Olen munasõber, mulle meeldib päeva alguses omlett ja väike lõhevõileib. Lõunat meeldib mulle linna sattudes süüa Kohvipausis, sest seal on hea salat ja mõnus istuda. Lisaks on neil eriti maitsev tšiiaseemnepuding, mis on samas tervislik,» ütles Ingrid, kes vahepeal ka kokkab, kuid seda oma tugevaimaks küljeks ei pea. Kõige rohkem meeldib talle valmistada pajaroogi.

Regulaarselt trenni tehes ei tõmbagi kummikommide ja muu taolise poole nii väga, ütles Ingrid. Meik: Svetlana Novikova, riided: Tallinn Dolls, koht: NOA restoran.
Regulaarselt trenni tehes ei tõmbagi kummikommide ja muu taolise poole nii väga, ütles Ingrid. Meik: Svetlana Novikova, riided: Tallinn Dolls, koht: NOA restoran. Foto: Sander Ilvest

«Hiljuti sattusin Eesti Vabariigi sünnipäevasaatesse, mida tegi Tallinna Ülikool, et tutvustada oma õpilasi, ja mulle anti ülesanne teha kartulisalatit. Siis küll muigasin endamisi, et ema oleks uhke, kuuldes, et olen kokasaates,» rääkis ta naerdes.

Magusat proovib ta võimalikult vähe süüa, kuigi sõltuvalt perioodist, näiteks jõulude ajal, saab ikkagi palju maiustada. «Vahel ikka tuleb õhtul magusaisu, siis selle vastu aitab mul tükk tumedat head šokolaadi. Balti jaamas asub selline koht, nagu VegB12, kus tehakse toorkooke. See on lihtsalt ulme, kui hea võib olla toorkook! Sellega ma vahel premeerin ennast. Ja kui sõpradele külla minna, tuleb krõpsupakk ikka kaasa, kuigi ma muul ajal püüan hoiduda.»

Kõige raskem oli võistlustantsuga hüvasti jätta

17-aastaselt pidi kümme aastat võistlustantsuga tegelenud Ingrid armastatud alast loobuma põlvevigastuse ja seljaprobleemide tõttu. «See oli minu jaoks kõige raskem üleminek,» tunnistas ta. «Olin harjunud, et mul on kogu aeg trennid, võistlused, eratunnid, ja korraga polnud midagi. Siis hakkasin tegema kergejõustikku, käisin Rocki tantsutüdrukutes, iluvõimlemises, tegin kõike, mida oli võimalik teha. Jooksin tohutuid vahemaid, kaks-kolm tundi koos orienteerujatega. See oli füüsiline vajadus, mida olin trenni näol kogu aeg saanud. Nüüd tekkis auk ja keha nõudis, et teeksin midagi. Mingil hetkel sain aru, et pean rahunema. Küll ma selle füüsilise koormuse leian, aga see pole mulle enam number üks. Nüüd tulevad teised asjad juurde.»

Madalseisust aitas üle saada jooksmine ja Rocki tantsutüdrukutega tantsimine. «Paar aastat tagasi olin jõusaalis ja nägin, et naised kõik lähevad kuhugi, võistlustantsukingad käes. Tuli välja, et oli DanceActi bailatino trenn kõrvalsaalis. Küsisin, kas võin ka tulla proovitrenni, ehkki ma olin sokkis. Väga kihvt õpetaja oli, endine võistlustantsija, ning kõik need liigutused olid väga tuttavad. Tants tõmbab mind endiselt,» avaldas Ingrid.

Ingrid Marguse ilulemmikud

  • Babé näopesugeel

  • Babé toonik

  • Alex Cosmeticu niisutav kreem

  • Alex Cosmeticu Day and Night huulepalsam
  • Esse probiootiline seerum
  • Babé C-vitamiini ampullid
  • Yves Saint Laurenti peitekreem
  • Pupa BB-kreem
  • Davinesi šampoon, palsam
  • RMS Beauty tooted

Erilised hellitused

  • Looduslik beauty peel Gonsiori ilukliinikus
  • Ökotoa näohoolitsus

Meigi teeb Ingrid tavaliselt loomuliku ja kerge, panustades pigem nahahooldusse. «Mulle meeldivad näopesugeelid, sest nendega saan kiiresti ja tõhusalt näo puhtaks,» avaldas ta. «Näokreemi valin vastavalt ilmastikule.»

Samuti armastab ta RMS Beautyt, mille asutas Rose-Marie Swift, kes on üks esimesi puhast kosmeetikat tootva firma loojaid. Ingrid tutvus temaga New Yorgis elades.

Vahepeal käib Ingrid ka Ökotoas näohoolitsusi tegemas. «See on tõeline näospaa, mis ei koosne ainult näopuhastusest ja massaažist, vaid palju annab ka kogu see ruum, mis nad sinna ümber loovad koos helidega,» kiitis Ingrid. «Viimati, kui käisin, vaatasin lahkudes peeglisse ja ma polnud ammu näinud, et mu silmad on nii klaarid ja puhtad. Nagu oleks nädal aega kuskil puhkusel olnud. See on üks mu salajane ilunipp, mida vahel endale luban.»

Liigutamine on kahtlemata vaimse tervise jaoks ülioluline, aga mis veel aitaks, kui tumedad mõtted maad võtavad? «Ameeriklaste põhinipp on see, et vaatad peeglisse, endale sügavalt silma ja ütled: Ma armastan sind,» muigas Ingrid. «Nali naljaks, aga midagi selles on, kui endale sügavalt silma vaadata. Silmad ikkagi on hinge peegel. Võib-olla eestlastele ei sobigi see «ma armastan sind», aga kasvõi «Tere hommikust, Ingrid. Mida ma saaksin täna teha, et olla veel õnnelikum?» See on tore asi, millele igal hommikul mõelda. See on ka huvitav, mis kõik üles kerkib, kui endale pikalt silma vaadata.»

Ingrid tunnistas, et eks temagi kipub endaga liiga karm olema. «Mõistlik enesekriitika on muidugi vajalik, aga mitte nii, et jääd enda hinge närima. Ka üksiolemise aeg on väga oluline. Kui ümberringi on palju tegevusi, projekte ja meediamüra, käin vahepeal looduses jalutamas, et kuulda oma mõtteid. Iseendasse vaadata on hea.»

«Kõige ilusamad naised ongi need, kes on enesekindlad. Ja naeratus on parim asi, mida kanda,» teab Ingrid. Meik: Svetlana Novikova, riided: Tallinn Dolls, koht: NOA restoran.
«Kõige ilusamad naised ongi need, kes on enesekindlad. Ja naeratus on parim asi, mida kanda,» teab Ingrid. Meik: Svetlana Novikova, riided: Tallinn Dolls, koht: NOA restoran. Foto: Sander Ilvest

Kuidas ta suhtub aga vananemisse? «See on ju tore, et oleme üha targemad, kogenumad ja kasvame. Ühtpidi on see väga loomulik, aga teistpidi, muul maailmal on aegumistähtajad ja naiste maailmas kipub seda olema rohkem kui meestel. Kuid kas me ise ütleme, et meil on tähtajad või teeb seda ühiskond või on need kaks asja kokku? Tahan hoida seda, mis on, võimalikult kaua. Olen kohanud väga palju ägedaid inimesi, kelle vanus passis on päris suur, kuid nad näevad välja nooremad. Usun, et palju on kinni selles, mida mõtleme ja tunneme. Oma teadlikkusega saab olla ajatult noor. Väike kurruke või naerukortsuke kuskil on tegelikult ju ilus.»

Naistel on palju ebakindlust oma välimuse pärast, kuid eriti noortel tüdrukutel, kes jälgivad sotsiaalmeediat ning kellel puudub veel oskus töödeldud pilte kriitilise pilguga hinnata. «Üks asi on toituda tervislikult ja teha trenni. Mingeid asju saame enda juures muuta, kui me lihtsalt võtame kätte ja tegeleme sellega,» ütles Ingrid. «Kuid vaimse tervise jaoks soovitan pidada hommikupäevikut. Kirjutamine on suurepärane teraapia. Mulle meeldib täita päevikut, mille peale on kirjutatud «Manifesteeri oma imeline päev». See suunab mõtlema, mis on see tunne, läbi mille ma tahan oma tänast päeva elada. Luua elu nende tunnete pealt. Ja tänulikkus kindlasti. Enesekindlus algab seestpoolt. Kõige ilusamad naised ongi need, kes on enesekindlad. Ja naeratus on parim asi, mida kanda.»

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles