NÄDALA RETSEPTID Viimased juurikad säravad pigem kuumalt

Britt Rosen
Copy
Aasia maitsevärvidega porgandikotletid.
Aasia maitsevärvidega porgandikotletid. Foto: Mari-Liis Ilover

Kui kevadeks pisut kuhtunud juurviljad enne omamaise värske kõrgaega tavapärasel moel enam ei isuta, säti need muu hea-paremaga kimpu ja küpsema. Retseptilooja Mari-Liis Ilover jagab ideid.

Mõelda, kui tublid ja tänuväärsed on juurviljad, arutleb retseptilooja ja toidublogija Mari-Liis Ilover (pildil). «Kas või seepärast, et mitu kuud tagasi sügisel maast võetud viljad peavad nii kaua vastu,» leiab suur juurikafänn ning lisab, et maapõues mulla sees kasvamine annab neile kuidagi iseäranis sooja, turvalise ja toitva iseloomu. See käib ka mugulviljade kohta, nagu kartul või bataat ehk maguskartul.

Tõsi, ületalve seisnud juurviljad kipuvad kevadeks kuhtuma ja vitamiinide sisaldus ei pruugi olla sama mis saagikoristuse ajal. Küll aga on neis ikka veel säilinud korralikult kasulikke mineraal- ja kiud­aineid. Pealegi on juurikad magusad, eriti kevadel, kui neis on vähem niiskust ja suhkrud kontsentreerunud.

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles