NÄDALA REIS Šamaanist riiginõunik ja teisi Sri Lanka «muinasjutte»

Copy
Hommik võib alata ka joogaga. 
Hommik võib alata ka joogaga. Foto: Silvia Pärmann

Silvia Pärmann käis Sri Lankal tõenäoliselt maailma parimal kirjandusfestivalil, mille käigus jõudis ta muidugi ka randa, kalliskivipoodidesse, Marco Polo jälgi ja ka metsikuid elevante otsima.

«Kui te Andamani saarelt lahkute ja tuhat miili edela poole purjetate, siis jõuate Seilandi saarele, mis omal moel on parim maailmas,» rääkis kuulus rändur Marco Polo vangikongis igavuse peletamiseks oma kaaslasele Rustichellole, kes kõik täpselt kirja pani. Ja Polo, keda on palju süüdistatud oma reiside väljamõtlemises, rääkis siinkohal küll sulatõtt, pean seitse sajandit hiljem Sri Lankale jõudes möönma.

Sri Lanka oli juba toona – Polo tegi sinna reisi tõenäoliselt nii 1284. kui ka ​​1293. aastal (teise tagasiteel kodulinna Veneetsiasse) – suur sadam, kus laevad võtsid vett ja toiduaineid ning võimalust mööda kauplesid rubiinide ja safiiridega, mille poolest saar kuulus oli. Polo ei jäänud kauaks, mis oli kahtlemata suur viga, võin öelda juba paar päeva pärast saarele jõudmist. Ja teen ise täpselt sama vea.

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles