Maailmarändurid Talvis ja Kaisa on oma seiklustega jõudnud Saalomoni saartele. Paari jaoks, kelle eesmärk on külastada maailma kõiki riike, jätsid Okeaanias Melaneesias asuvad saared kustumatu mulje. «See on maailma üks erilisemaid paiku!» kostab Talvise suust kindel vastus. Loe, mida põnevat nad seal tegid ja nägid! 

Saalomoni saared on 735 000 elanikuga ja rohkem kui 900 saarest koosnev riik Okeaanias Melaneesias. Melaneesia ei ütle küll tavakodanikule mitte midagi, aga kindlasti ütleb JFK ehk John F. Kennedy, kelle järgi sai üks riigi saartest oma nime. Aga mitte niisama ei omistatud talle omanimeline saar, vaid 1943. aasta II maailmasõja ajal tulistasid japsid USA torpeedolaeva sõelapõhjaks. Seda laeva juhtis kapten JFK.

Kogu meeskond ujus 5,5 km eemal asuvale asustamata saarele, kus nad toitusid kuni varude lõppemiseni kookospähklitest. Pärast seda ujus meeskond suuremale saarele, kus kaks kohalikku nad lõpuks päästsid ja nädal hiljem jõudis meeskond õnnelikult oma baasi. Kusjuures praegu puudub Saalomoni saartel oma armee, ju siis pole vaja.

Kommentaarid
Copy