MÜSTEERIUM 105-korruseline hotell, kus pole kunagi viibinud mitte ühtegi ööbijat

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Üle terve maailma leidub uhkeid hotelle, kus ööbimine tekitab justkui kuningliku tunde ning milles viibimisest võivad mõned reisijad vaid und näha. Üht sarnast uhket hotelli hakati ehitama juba eelmisel sajandil ning see pidi saama maailma kõige suuremaks majutuspaigaks, kuid siiani pole see hotell võõrustanud mitte ühtegi külalist. 

Ryugyongi hotell on 329 meetrit kõrge hoone Põhja-Koreas Pyongyangis ja on üks maailma kõige kõrgematest tühjalt seisvatest hoonetest. Lausa pilvedesse ulatuv 105-korruseline hotell, mida nimetatakse ka hukatuse hotelliks, on Põhja-Korea kõige kõrgem hoone ning sellesse planeeritud 3000sse hotellituppa pole sisse astunud mitte ühtegi külastajat. Kuigi hotelli ehitusega alustati juba 40 aastat tagasi, pole see siiani valmis ja arvatakse, et kui riik peaks tõesti soovima hotelli lõpuni ehitada, kuluks selle peale suur tükk Põhja-Korea riigieelarvest.

Vaatamata sellele, et ükski turist hotellis viibida ei saa, on uskumatult suurest hoonest saanud riigi üks olulisemaid vaatamisväärsusi. 

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles