DIETOLOOG SOOVITAB Seda supertoitu võiksime kasvõi iga päev süüa

Artikli foto
Foto: Shutterstock
Copy

Peet eristub teistest juurviljadest mitte ainult ereda värvi, vaid ka oma õrna ning magusa maitse poolest. Lisaks on see kasulik juurvili pungil kasulikest ainetest, milleta meie organism lihtsalt hääbub.

Leedu dietoloog doktor Edita Gavelienė ütleb, et peet on üks tervislikumaid juurvilju, mida võiksime süüa kasvõi iga päev. Paljudele paistab see kui iga teine juurvili, ent asjatundja sõnul on tegu asendamatu viljaga, millest saadav kasu ületab paljude teiste juurikate tervislikud omadused.

Peedid on pungil kasulikest ainetest, neis leidub kaaliumi, mangaani, betaiini, magneesiumi, foolhapet ja C-vitamiini. Peedid aitavad alandada vererõhku ning võidelda aneemiaga, parandada vereringet ja kognitiivseid funktsioone. Uuringud on ka näidanud, et peedid mängivad rolli sportlike saavutuste parandamisel, kuna tänu neile paraneb verevarustus, mistõttu veri jõuab kiiremini lihastesse ning viib sealt ka kiiremini treenimisel tekkivaid kõrvalprodukte (piimhapet) ära, vahendab LA Times.

Märksõnad

Teised ajakirjad

Tagasi üles