Saada vihje

TARK TEADA Põhjus, miks profikokad väljas einestades peaaegu kunagi kana ei telli

Artikli foto
Foto: Shutterstock
Copy

Kokanduskogemusega inimesed teavad, kuivõrd lihtne on toores kana tuksi keerata. Pretensioonikas tooraine on tippkokkade silmis sedavõrd vastumeelne, et iga teine keeldub selle tellimisest. Miks küll nii?

Tegu ei ole sugugi uue nähtusega. 1999. aastal The New Yorkerile kirjutatud artiklis väljendab varalahkunud tippkokk Anthony Bourdain oma vastumeelsust kanaroogade vastu. Artiklis heidab kokk valgust kogu restoranitööstusele, tuues seejuures esile kokkade hoolimatuse ning kana käitlemisega seotud ohud. 

Anthony Bourdaini kogemuse kohaselt on restoranide menüüd sageli tulvil ebamääraseid kanaroogasid, mis on loodud otsustusvõimetute klientide soovide rahuldamiseks.

Teised ajakirjad

Tagasi üles