Ühele maalähedane talupojaköök rupskite, lahtiste pirukate quiche’ide või sibulasupiga, teisele restoranide kastmeklassika või peen kondiitrikunst ekleeride ja makroonidega, kolmandale sajad juustud ja veinitipud Bordeaux’st, Burgundiast või Champagne’ist – kulinaaridel on lõputult ainest, mille üle Prantsuse köögist ja veinist rääkides arutleda, isegi vaielda. Ning muidugi, kõike ka kodustes oludes võimaluste piires järele proovida.
Üks maitsmisvõimalusi on sel nädalal seitsmendat korda Eestisse jõudnud üleilmsed Prantsuse kokandusele pühendatud gurmeepäevad «Goût de France – Good France», mil osa restorane ja ametikoolide kokaõpilasi kostitavad maitsekütte prantsuspäraste roogadega. Mai alguspäevadeni korraldatakse Prantsuse suursaatkonna eestvõttel teemaõhtusööke ning pakutakse erimenüüsid küll Tartus Antoniuses ja Chez Andrés, küll Narva-Jõesuus Franzias. Tallinnas annavad prantslaste köögile au Rudolf, Stenhus, Salt, Dominic; kaasa löövad ametikoolid Tallinnast, Viljandist ja Valgast, Ida-Virumaalt ja Olustverest. Lähemat infot jagab Prantsuse saatkonna koduleht.