Eesti Loomakaitse Selts saab ühe Lääne-Nigula vallas asuva lagunenud maja juurde unarusse jäänud koerte kohta murelikke teateid juba 17 aastat.

«Kuna inimesed, kes juhtumitega tegelevad, on aastate jooksul vahetunud, ei oska kahjuks täpselt öelda, kuidas see juhtum esimest korda meie lauale jõudis, kuid tõenäoliselt tuli see teatena meie infoliinile. Edaspidi on olnud kaebused või on meie inimesed ise käinud korduskontrolle tegemas. Sellel aastal tuli meile samuti teade ühelt möödujalt, kes avastas, et koerad elavad täiesti üksi laguneva maja juures,» kirjeldab Eesti Loomakaitse Seltsi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Geit Karurahu olukorda, millele ei ole suudetud 17 aasta jooksul lahendust leida.

Karurahu sõnul peaks koeraomanikul hetkel koeri kokku olema neli või viis, kuid neli neist elavad ühe lagunenud maja juures täiesti omapäi, üks loomapidaja enda kodu juures. «Mingitel aastatel on seal olnud koeri rohkem, kunagi lausa paarteist,» toob Karurahu välja. Eesti Loomakaitse Selts on ainuüksi sel aastal käinud juba kahel korral kohapeal olukorda kontrollimas.

Kommentaarid
Copy