Saada vihje

EKSPERT Banaan võiks süües just nii küps olla

Artikli foto
Foto: Shutterstock
Copy

Eksperdi sõnul võib banaanide teatud küpsusaste toetada meie südant ja soolestikku.

Banaanides on palju kaaliumi, antioksüdante ja kiudaineid – kõik need ühendid on elutähtsad ja kasulikud. Suurbritannia toitumisekspert Jennifer Walpole leiab aga, et selmet süüa pidevalt küpsenud banaane, võiksime vahelduseks proovida KA tooremapoolseid vilju.

Pisut toored banaanid sisaldavad nimelt rohkem resistentset tärklist, mida me ei suuda seedida, ent mis on prebiootilise toimega, pakkudes soolestiku mikroobidele toitu, kirjutab Express. «Kuigi küpsed banaanid on tuntud oma magususe poolest, sisaldavad ebaküpsed banaanid prebiootilisi kiudaineid, mis toetavad soolestiku mikrobioomi,» selgitas Walpole.

Märksõnad

Teised ajakirjad

Tagasi üles