NÄDALA RETSEPTID Kuhu poetada esimest kevaderohelist? Hõrgutised Kolme Sõsara restorani köögist

Praegu ammutab Kolme Sõsara restorani peakokk Kerti Vissel ideid ka esimesest kevaderohelisest ja lilleilust.
Praegu ammutab Kolme Sõsara restorani peakokk Kerti Vissel ideid ka esimesest kevaderohelisest ja lilleilust. Foto: Sander Ilvest
Copy

Isu esimese kohaliku kevaderohelise järele on suur. Lüllemäel Kolme Sõsara restorani pidav õdede trio avab ukse oma kööki ja jagab peakoka Kerti Visseli ideid, kuhu poetada vitamiiniks-maitseks karulauku, rabarberit, nõgest, jänesekapsast.

Praegu on paras aeg pidada puhkuseplaane. Ka toiduhuvilised võiksid seejuures järgida vanasõna, et enne kui lähed Pariisi, käi ära Nuustakul. Sõna-sõnalt võttes on Otepäält, endise nimega Nuustakult, kiviga visata Lüllemäele, kus asub rahvusvaheliste restoranijuhtide White Guide’i kõrgtaseme (2021, 2022, 2023) ja Falstaffi (2024) tipptasemega tunnustatud restoran Kolm Sõsarat.

Tõepoolest, seal toimetavadki kolm õde: Kerti ja Kadri Vissel ning Triin Rätsep, kes oma pühendumusega kokakunstile on tõstnud väärika puidust kollase alevimaja hõrgutsejate huviorbiiti. Söögikoha toidukaart on sulam peakoka Kerti fantaasiaküllasest toiduloomingust, Eesti taluköögi pärimusest ning suuresti omakasvatatud aia- ja ümbruskonna metsaandidest ning kohalike väiketalunike saadustest.

Teised ajakirjad

Tagasi üles