NÄDALA RETSEPTID Kolm külluslikku torti emadepäevaks

Britt Rosen
Copy
Sametine šokolaaditort. Foto Madis Veltman, Postimees FOTO: Madis Veltman
Sametine šokolaaditort. Foto Madis Veltman, Postimees FOTO: Madis Veltman Foto: Madis Veltman

Kunagise Komeedi, praeguse Da Vinci kohviku kondiitri Laide Mäe sametine šokolaaditort ja soolakaramelline küpsisemagus sulavad suus ning sobivad ühtviisi hästi emadepäeva tähistamiseks või ükskõik milliseks muuks kevadiseks ja suviseks peoks.

Oleme fotograafiga sõnatud ja üksnes ahhetame, kui elupõline kondiiter Laide Mäe emadepäeva peolauale mõeldud lustliku tordikunsti meie ette laotab. Imetleme kreemimummulisi küpsisetorne ning marjakirjut šokolaadivahu ja kohupiimakreemiga tordi­ilu pikalt. «Kaunistada võib igaüks nii, nagu meeldib,» osutab ta naerdes külluslikele marjakuhilatele, küpsisekobaratele, kreemiõitele ja šokolaadilaastudele, mis tema torte-kooke ehivad.

Seda, et neid pole sugugi keeruline kodus järele teha, kinnitab ta samuti. Ainult et kui tahate mõne neist homsel emadepäeval lauale panna, võiks alustada vähemasti väiksemate eeltöödega juba täna. Kokkuladumise võib jätta hommikuks. «Juuresolevad tordid tahavad vähemalt paar tundi, veel parem üleöö külmas seista, taheneda,» nimetab ta ühe vanast kondiitritarkusest. Alles enne serveerimist võiks need viimistleda ja kaunistada.

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles