Saada vihje

TEADLASED Need toidud põhjustavad enneaegset surma

Artikli foto
Foto: Shutterstock
Copy

30 aastat kestnud uuringus leiti, et ületöödeldud toidu regulaarne tarbimine suurendab enneaegse surma riski.

Ületöödeldud toit võib olla seotud enneaegse surma riskiga, selgub enam kui 30 aastat väldanud uuringust. Harvardi ülikooli 34 aastat kestnud uuring toob päevavalgele ületöödeldud toiduainetega kaasnevad terviseriskid, vahendab CNN. Uuringu kohaselt on paljude ületöödeldud toitude suur tarbimine seotud enneaegse surma riskiga.

Ületöödeldud toiduaineid kirjeldatakse kui toiduaineid, mis sisaldavad lisaaineid ja koostisosi, mida koduköögis tavaliselt ei leidu. Ületöödeldud toiduks peetakse neid toiduaineid ja eineid, mille algset seisundit on märkimisväärselt muudetud kuumtöötluse, lisatud vürtside, küllastunud rasvade, säilitusainete ja muude toidulisanditega. Ületöödeldud toiduained säilivad tavaliselt kaua ja on kas kohe või pärast kuumutamist söömiseks valmis. Taolised toidud sisaldavad vähe toit- ja kiudaineid. 

Teised ajakirjad

Tagasi üles