FOTOD Tänaval nälginud tõukassist sai päästja hoole all tõeline iludus (2)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali ja digiajakirja toimetaja
Copy
Meini kassi meenutav hiirekütt hulkus nädalaid Kakumäel, kuni viimaks abi sai.
Meini kassi meenutav hiirekütt hulkus nädalaid Kakumäel, kuni viimaks abi sai. Foto: Erakogu

Meini kassi laadne hiirepüüdja hulkus mitu nädalat Tallinnas Kakumäe linnaosas. Kass oli näljane ja räsitud välimusega, kuid tänaseks on temast sirgunud tõeline kaunitar.

Nädala alguses kirjutas Lemmiku portaal, et Cats Help MTÜ sai aprilli keskel teate Kakumäel ringi hulkuvast Meini kassi meenutavast hiirepüüdjast. Räsitud välimusega ja pulstunud karvaga kass otsis inimeste lähedust ning tühi kõht meelitas ta püügipuuri, mille üks kohalik oli oma kassi otsimiseks üles seadnud.

Loomakliinikus selgus, et kassil on Valgevene kiip, mis pole Eestis registreeritud. Rohkem kui kuu aja jooksul pole õnnestunud tema omanikku leida, kuigi Cats Help on sellega vaeva näinud.

Tänavalt päästetud kass oli kuu aega tagas väga täbaras seisus.
Tänavalt päästetud kass oli kuu aega tagas väga täbaras seisus. Foto: Erakogu

Kliinikus selgus ka tõsiasi, et kassi vaevas ränk vigastus, mis oli talle ilmselt juba pikemat aega piina valmistanud. Nimelt oli tema kannaliiges viga saanud. Seetõttu pidi kass läbima operatsiooni, mille käigus paigaldati tema jala sisse metallvarras, et kand ära fikseerida. Operatsioon maksis 637 eurot ning ravi veel kestab. Võimalik, et ette tuleb võtta teinegi operatsioon.

Hakkab kohe nurruma, kui tema poole vaadata

Praegu viibib kass, kes sai nimeks Pandora, hoiukodus kogenud perenaise hoole all. «Pandora on suurepärane patsient - mul on olnud 26 hoiukassi ja ta on mu TOP3 lemmikute hulgas, kellele ma tabletti olen pidanud andma. Lihtsalt nii leplik ja malbe kass, ise veel nii suur!» kiidab hoiukodu perenaine Anna-Liisa. Äsja lõppes kassil valuvaigistite ja antibiootikumide kuur, nii et tablette tuli neelata üksjagu.

Pandora on emase kassi kohta suurt kasvu – hoiukoju tulles oli ta veidi liiga kõhn, kaaludes umbes viis kilogrammi, nüüd aga juba karv ilusti läigib ja loom on tublisti terve kilogrammi juurde võtnud. Emase Meini kassi kohta on see tubli saavutus, sest just see kassitõug on maailma kõige suurem. Isased Meini kassid võivad kaaluda isegi üle kümne kilogrammi. Pandora meenutabki välimuselt hinnalist Meini kassi, kuid kuna tal tõupabereid ette näidata pole, mis tema suguust ülevaate annaksid, on tema puhul õigem kasutada sõna «laadne».

Hoiukodus on Pandora tublisti kosunud ja tervelt kilogrammi juurde võtnud.
Hoiukodus on Pandora tublisti kosunud ja tervelt kilogrammi juurde võtnud. Foto: Erakogu

Hoiuperenaise sõnul naudib Pandora kammimist väga ja talle meeldib kaisus magada ja aknast välja vaadata. Anna-Liisa sõnul on Pandora ka ebaloomulikult osav kaelatorbikutest lahti saamises või ümber ääre ikkagi oma haava lakkumises. Nimelt peavad loomad pärast operatsiooni kandma kaelatorbikut, et nad oma haavu ei lakuks.

Operatsioonist on praeguseks möödas kaks ja pool nädalat. See tähendab, et Pandora on pidanud kogu selle aja puuris istuma ja peab kahjuks veel kaks nädalat vähese liikumise režiimil näitusepuuris olema. Järgmine ülevaatus on 18. juunil, kuid seni on paranemine läinud hästi.

Inimese vastu on Pandora hoiuperenaise sõnul ülisõbralik ja malbe, kuid mitte pealetükkiv. «Hakkab kohe nurruma, kui isegi tema poole vaadata,» kiidab Anna-Liisa. Teiste kassidega loom kahjuks nii leplik ei ole, ta ei soovi tähelepanu jagada. Seega sobiks Pandorale, kes täielikult tervenedes endale uut kodu otsima hakkab, selline kodu, kus ta saab olla pere ainus kass.

Kassi jala sisse paigaldati metallvarras.
Kassi jala sisse paigaldati metallvarras. Foto: Erakogu

Kui soovid Pandora ravi toetada, siis tee annetus:

Link otse annetama

CATS HELP MTÜ

SWED: EE742200221071322431

SEB: EE091010220291056222

LHV: EE767700771005347958

900 0020 – kõne hind 5 eurot

900 0001 – kõne hind 10 eurot

900 0021 – kõne hind 25 eurot

Teised ajakirjad

Tagasi üles