KARVASED MILJONÄRID Need on kuulsuste kõige hinnalisemad lemmikloomad

Paris Hilton ja tema koer Diamond Baby. Foto: Mario Anzuoni / Reuters / Scanpix

Millist elu elavad maailmakuulsate staaride lemmikloomad? Teiste seas heidame pilgu Michael Jacksoni ja Karl Lagerfeldi armastatud loomadele ja paljastame, millised kuulsused on lasknud oma koera kloonida. Neid on lausa mitu.

Taylor Swifti kass on pururikas

Lauljatar Taylor Swifti kass Olivia Benson on üks maailma rikkamaid lemmikloomi – tema netoväärtus on väidetavalt 97 miljonit dollarit, mis on lausa kaks korda rohkem kui Swifti poiss-sõbral Travis Kelce'il, kirjutab BBC. Lisaks Oliviale on Swftil veel kaks kassi, Meredith Grey ja Benjamin Button, kuid nende netoväärtust ei ole hinnatud.

Šoti lontkõrvaline Olivia Benson on neist kolmest ehk kõige silmapaistvam. Ta on osalenud reklaamides, Swifti muusikavideotes («Blank Space» ja «Me!») ning astunud lavale ka oma maailmakuulsa perenaise kontserttuuri käigus.

Michael Jacksoni šimpans naudib pensionipõlve

2009. aastal surnud Michael Jacksoni üks armastatumaid lemmikloomi oli šimpans nimega Baubles ehk Mullike, kelle ta ostis 1983. aastal Texases asuvast teadusasutusest, et päästa ta surmasuust.

Loom on ikka veel elus ning tähistas möödunud aastal oma 40. sünnipäeva Floridas Wauchula linnas asuvas hoiupaigas, kus ta on oma pensionipõlve veetmas juba alates 2005. aastast. Loomulikult oli uhke juubelipidu mulliteemaline ning Baubles sai mekkida maitsvat sünnipäevatorti, mis koosnes banaanidest ja mustikatest. Vaata ka videot:

Baubles elas koos Jacksoniga kuulsas Neverlandi rantšos ning magas pojana väidetavalt isegi võrevoodis mehe magamistoas. Umbes 6-aastaselt oli ta viimaks nii suur, et teda ei saanud enam lemmikloomana pidada ning ta pidi rantšost lahkuma.

Ringles kuulujutt, et Baubles sai oma kuulsalt peremehelt päranduseks kaks miljonit dollarit, kuid ahvide vanadekodu direktori Patti Ragani sõnul ei vasta see tõele. Küll aga tasuvad Jacksoni sugulased igal aasta arveid, et Baubles saaks asutuses õnnelikult pensionipõlve nautida. Ahvi ülalpidamisele kulub 30 000 dollarit aastas.

Ragani lisas, et Baublesile ja teistele ahvidele näidatakse sageli Jacksoni muusikavideoid ja need meeldivad loomadele väga. 

Karl Lagerfeldi kass supleb luksuses

2019. aastal surnud moekunstnik Karl Lagerfeld oli oma kassist Choupette'ist, kes poseerib aeg-ajalt moeajakirjades siiani, tõelises vaimustuses. Seda, kui kõrgelt ta oma lemmikut hindas, näitab ka asjaolu, et mees pärandas väljaande Daily Mail väitel oma kassile 1,5 miljonit dollarit. Lagerfeld mainis ajakirjanduses juba eluajal, et armsa lemmiku käekäik on talle väga oluline ja ta kavatseb teha kõik, et kass saaks luksuslikku elu nautida ka pärast peremehe surma.

Karl Lagerfeld poseerib endast ja oma kassist tehtud foto kõrval.
Karl Lagerfeld poseerib endast ja oma kassist tehtud foto kõrval. Foto: JOEL SAGET / AFP / Scanpix

Burma tõugu Choupette, kes peaks praegu olema 12-aastane, figureeris meedias viimati aasta aega tagasi. Siis kirjutas Daily Mail, et loomake naudib luksuslikku elu Pariisi korteris, sööb disainernõudelt kroketeid ja pasteeti ning joob ainult filtreeritud vett. Neid samu toite nautis ta ka siis, kui tema peremees veel elus oli ja väidetavalt õhtustasid nad ühise laua taga, sest kassile ei meeldivat põrandalt süüa.

Nagu ühele kuulsusele kohane, on ka Choupette'il isiklik assistent ja Instagrami konto @choupetteofficiel, kus tema tegemisi jälgib 264 000 inimest. Alles paar päeva tagasi postitati kontole foto, mis kajastab autentset hetke tema argipäevast.

Iga päev hoolitseb kassi eest Lagerfeldi endine majapidajanna Françoise Caçote, kelle sõnul meeldib kassile Chaneli paberkottidega mängida ning looma kaunist kasukat tuleb harjata neli korda päevas. Hooldaja sõnul on luksuslikku elu nautiv kass väga isepäine ja talle ei meeldi, kui teda segatakse. «Ta on täielik printsess,» on naine öelnud.

Kuulsused, kes lasid oma koera kloonida

Seltskonnastaar Paris Hilton on tuntud koeraarmastaja ning eriti meeldivad talle väikest kasvu koerad, chihuahua'd ja kääbusspitsid. 

Hiltoni kõige kuulsam lemmik on teatavasti Tinkerbell, kes käis perenaisega kõikjal, isegi glamuuriüritustel ja telešõudel kaasas. Tinkerbell lahkus pilvepiiri taha 2015. aastal 14 aasta vanuselt. 

Täpselt aasta eest elas Hilton üle veel ühe raske kaotuse – suri armastatud lemmik Harajuku Bitch, kes elas koguni 23-aastaseks. 

2022. aasta sügisel kaotas Hilton veel ühe oma koera nimega Diamond Baby, kes kolimise ajal kaduma läks ja keda pärast 18 päeva kestnud otsinguid enam ei leitud. 2023. aastal avaldas Hilton oma isiklikus telesaates «Paris in Love», et oli enne kaduma minekut koeralt lasknud võtta tüvirakud, et teda oleks võimalik tulevikus kloonida, kirjutab joe.co.uk. Tüvirakkude abil lasigi ta kloonida kaks koera, kes said nimeks – üllatus-üllatus – Diamond ja Baby.

Paris Hilton oma kuulsaima koera Tinkerbelliga.
Paris Hilton oma kuulsaima koera Tinkerbelliga. Foto: FRED PROUSER / Reuters / Scanpix

Koerte elamistingimuste suhtes Paris loomulikult allahindlust ei tee. Tema koerad elavad 2-korruselises konditsioneeri ja lühtritega varustatud häärberis, mis on minikoopia Parise enda majast ning läks maksma kuuekohalise summa. Loomulikult kannavad nad ainult kalleid disainerrõivaid ja aksessuaare. Isegi nende magamispesad on kallite disainerite kollektsioonidest. Vaata maja allolevast videost.

Hilton pole ainus, kes on lasknud oma lemmiklooma kloonida. USA teatri- ja filminäitleja, helilooja ning ühiskonnategelase Barbra Streisand kasutas samuti seda väga ebatavalist viisi.

Streisandi armastatud Coton de Tulear'i tõugu lemmikloom, Samantha, suri 2017. aastal 14-aasta vanusena ning Streisandi sõnul oli looma lahkumine talumatult raske. Nii otsustas ta lasta oma koera kloonida. Ajakirjale Variety antud intervjuus paljastas Streisand, et kloonimine tähendas seda, et enne Samantha surma võeti tema suust ja kõhust rakke, mida kloonimisprotsessis kasutati.

Kloonitud koerad said nimeks Scarlet ja Violet ning meediale teadaolevalt läks selline protseduur maksma 100 000 dollarit. Streisandil on ka kolmas sama tõugu koer, kes on tema esimese koera kauge sugulane ja kannab nime Fanny.

Loomakaitseorganisatsioon PETA on kloonimise suhtes väga kriitiline, sest tegu on väga riskantse protsessiga ning Ameerika varjupaikadesse satub aastas miljoneid lemmikloomi, kes kõik endale armastavat kodu igatsevad. 

Allikad: New York Post, Independent

Teised ajakirjad

Tagasi üles