GALERII Üks vahvam kui teine: vaata, kuidas Eesti lemmikloomad suvest viimast võtavad (1)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali ja digiajakirja toimetaja
Copy

Juba kaks aastat on Lemmik korraldanud fotokonkurssi «Minu lemmiku suvepuhkus», kus kutsume loomaomanikke jagama kauneid hetki sellest, mida põnevat nende lemmikud suvel ette võtavad.

Ilusate ilmadega saab lemmikuga koos nii mõndagi põnevat ette võtta, olgu selleks romantiline jalutuskäik rannas, rabas matkamine või kosutav basseinisuplus. Jaga meiega vahvaid hetki sellest, kuidas sina oma lemmikloomaga suve naudid.

Et fotokonkursil osaleda, saada oma lemmiku pilt või video aadressil lemmik@postimees.ee ning lisa lühike selgitus ja tutvusta lühidalt oma lemmiklooma. Plusspunkte annab sisukas pildi allkiri, mis selgitab, miks just see foto/video teiste seast silma paistab. Kui sinu lemmikloomal on mõni eriti silmapaistev oskus või omadus, siis võid ka selle kirja panna. Ootame põnevaid lugusid väga!

Kõik fotod avaldame aja jooksul siinsamas Lemmiku digiajakirjas suures galeriis.

Vaata juba saadetud pilte:

Vahva pruuni täpilise ninaga Vincelia armastab koos perenaise Kätlianiga mere ääres ujumas käia.

Koeraomanik Ilme räägib, et 4-aastane lemmik Sniffi tuli tema juurde eelmise aasta juulikuus varjupaigast, kus ta oli veetnud juba üle poole aasta ja tal ei olnud nimegi, ainult number. «Eelnev elu ei ole olnud tal küll meelakkumine ja nägime temaga kõvasti vaeva, et tema usaldust võita. Nüüdseks on ta enesekindluse tagasi saanud ja on toimekas väikeste krutskitega koerapreili, kellele üle kõige meeldib ujuda ja metsas auke kaevata. Sama palju meeldib talle ka joosta, jalutada ja palli taga ajada. Kallistustest ja paidest ei ole kunagi küll ja rahul on ta ka korteris põõnamisega, kui peremees ja perenaine tööl on,» kirjutas Ilme.

Sniffi loodusspaa külastus Koigi rabas.
Sniffi loodusspaa külastus Koigi rabas. Foto: Erakogu

Ka lõbus 3-aastane Kakumäe koeratüdruk foksterjer Foxy on suur veesõber. Peremees Argo sõnul meeldib tema lemmikule üle kõige taimede kastmine. «Veejoa püüdmine on üliäge tegevus.»

Kogu see vesi mahub mulle suhu…
Kogu see vesi mahub mulle suhu… Foto: Erakogu
Blue on rõõmus ja energiline 2-aastane austraalia lambakoer, kes armastab vett ja randa ning ootab alati rannahooaja avamist.
Blue on rõõmus ja energiline 2-aastane austraalia lambakoer, kes armastab vett ja randa ning ootab alati rannahooaja avamist. Foto: Erakogu

Ka kassipreili Nutella on oma pere juurde tulnud varjupaigast, täpsemalt Pesaleidjast. «Ta on meiega olnud pea kuus aastat. Ta on koheva kasukaga, iseloomuga ja uudishimulik kassiproua,» ütleb perenaine Kaie.

On siin lilleklumbis nüüd umbrohtu või võin ma ise siia siruli visata...
On siin lilleklumbis nüüd umbrohtu või võin ma ise siia siruli visata... Foto: Erakogu
«Prantslase oleku parim visuaalne näide. Tõelised rõõmurullid ja parajad klounid, kes ei jäta küll ühtegi inimest külmaks,» ütleb perenaine Õnnemari oma koera Oskari kohta.
«Prantslase oleku parim visuaalne näide. Tõelised rõõmurullid ja parajad klounid, kes ei jäta küll ühtegi inimest külmaks,» ütleb perenaine Õnnemari oma koera Oskari kohta. Foto: Erakogu

Roosi käib koos perenaisega suviti telkimas. «Roosi tuli meie juurde, kui tema oma peremees suri ja talle otsiti uut peret, nüüd on ta meiega koos juba mitu head aastat,» ütleb perenaine Mari-Liis.

Roosi käib perenaisega telkimas.
Roosi käib perenaisega telkimas. Foto: Erakogu

4,5-aastane saksa lambakoera tüdruk Sabine-Sämmy sai perenaise Katrini sõnul oma nime Euroopas olnud 2020. aasta Sabine tormi järgi, sest just siis tuli ta tema perre. «Ja ta ongi väga tormakas ja energiline, tugev ja julge ning kuulekas,» ütleb perenaine, et nimi sobib lemmikule kui valatult. Üle kõige meeldib Sabine-Sämmyle vesi ja jalutuskäigud ilusates kohtades. Sageli jalutab ta Keila-Joal.

4,5-aastane saksa lambakoera tüdruk Sabine-Sämmy.
4,5-aastane saksa lambakoera tüdruk Sabine-Sämmy. Foto: Erakogu

Loosi lähevad vinged auhinnad!

Osaleda tasub, sest parimad saavad ka autasustatud! Vaata allolevast galeriist, millised auhinnapakid pani PetCity välja viimati aset leidnud Lemmiku talvefotode konkursil.

Suvisel fotokonkursil osalejate vahel jagab Lemmiku toimetus välja auhinnapakid, mille paneb kokku PetCity lemmikloomakauplus. Võitjad kuulutame välja septembri alguses.

Vaata varasemate aastate fotosid:

«Lemmikute suvi 2023» kõik osalejad SIIN

«Lemmikute suvi 2022» kõik osalejad SIIN

Teised ajakirjad

Tagasi üles