Copy

Põhjanaabrite ühe säravaima disaineri Marianne Huotari loomingut võiks kirjeldada sõnaga värvikirev. Houtarile rahvusvahelise kuulsuse toonud keraamilised vaibad on kui sissejuhatus tema värvide maailma, mis eestlaste tuhmile paletile kinda heidab. 

Digiajakirjale antud intervjuus räägib Huotari oma loomingust, muutustest eestlaste sisekujunduseelistustes ning jagab nippe, kuidas koju värve tuua.

Maailma suurim Põhjamaade disainiplatvorm Finnish Design Shop on oma müügistatistikas märganud kindlat trendi: värvid kinnitavad Eesti kodudes kanda. Eestlased näivad üldiselt hindavat rohkem rahulikke ühevärvilisi toone, kuid soomlaste seas on populaarseks saanud värvikirev sisekujundus, mis viimastel aastatel vaat et kogu maailma on vallutanud.

Värvikireva disainieetosega Marianne Huotari on tõusnud üheks populaarsemaks Soome disaineriks, kelle loomingut võib leida ka Eesti kodudest. Huotari on rahvusvahelist tuntust kogunud eelkõige keraamikatöödega, mis valmivad Helsingis Arabia Art Department Societys, mis hoolitseb ligi 150 aasta pikkuse ajalooga Arabia keraamika brändi pärandi säilitamise eest.