NÄDALA RETSEPTID Sandra Vungi köögis puhuvad Vahemere tuuled. Ka imelise rabarberikoogita ei saa

Tagliatelle kookose-tomatikastmes, kus kookospiima rammusust tasakaalustab tomati hapukus.
Tagliatelle kookose-tomatikastmes, kus kookospiima rammusust tasakaalustab tomati hapukus. Foto: Sandra Vungi
Copy

Kui vahemerelised soojakraadid ilmakaardilt kaovad, võib lõunamaised briisid kööki tuua. Taimetoiduentusiast Sandra Vungi, kelle retseptikogumik taimetoit.ee sai sel nädalal 15-aastaseks, jagab isuäratavalt maitsevärvilisi vihjeid.

Salat grillitud baklažaanist, suvikõrvitsast, paprikast, tomatist ja artišokist natukese oliiviõli ja värskete ürtidega, kirjeldab Sandra Vungi ühes Itaalia söögikohas nauditud vahemerelist lõunasööki. Lisaks krõbedad rosmariinised praekartulid seal kõrval.

«Praekartulid on mu lemmiksööke ja Vahemere ääres pakutakse neid tihti. Ka meie söögikohtades võiks kuivade friikartulite asemel serveerida mahlakaid praekartuleid rohkem, maitsevariante on ju lõputult,» ütleb üks Eesti esimesi ja tuntumaid taimetoiduentusiaste ning mitu veganikokaraamatut kirjutanud Vungi.

Teised ajakirjad

Tagasi üles