NEUROLOOGID KINNITAVAD Need puuviljad aitavad vältida tõsiseid ajukahjustusi

Foto: Shutterstock
Copy

Aastakümneid kestnud uuringud tõestavad, et toitumine ja aju tervis käivad käsikäes.

Arstid soovitavad süüa puuvilju iga päev, kuid eriti neil, kellel on ajuprobleemid, näiteks Parkinsoni tõbi, dementsus, kerge kognitiivne häire või ajukahjustus. Suur hulk tõendeid näitab, et toitumine, mis sisaldab rohkelt puuvilju, köögivilju, täisteravilja, taimseid valke ja kala, vähendab suuresti ka dementsuse riski. Ultratöödeldud einete tarbimine seevastu suurendab seda riski, vahendab Vakarys Ekspresas. 

Ananassis leiduvad vitamiinid ja antioksüdandid hävitavad organismi sattuvaid haigustekitajaid.
Ananassis leiduvad vitamiinid ja antioksüdandid hävitavad organismi sattuvaid haigustekitajaid. Foto: Shutterstock

Teised ajakirjad

Tagasi üles