Eestlasele reeglina meeldib õues grillida ja pikniku pidada. Millega tuleb aga õues söömisel arvestada, mis kaasa võtta ja mida üldse süüa? Just sellest me tänases osas räägime.

Kui tiivulised sireenid meelitavad oma kauni lauluga meremehi hukatusse, siis soe ilm meelitab eestlase õue pikniku pidama ja grillima. Tõsi – viimane ei lõppe reeglina jubeda õnnetusega, vaid üldiselt maitsva kõhutäiega. Ka Triin ja Madis armastavad suvisel ajal köögilaua tagant õue ronida, kuid Kristina teeb seda ainult lühikeste sutsakatena. 

Triin räägib, et piknikud ja aiapeod on tema lemmikud. Endise toitlustusettevõtte omanikuna on ta söögi tegemisega vägagi sina peal, kuid tunnistab, et grilli peal liha keerutada talle ei meeldi – lihale võib ta marinaadi teha, aga küpsetamisega tegelegu keegi teine. 

Seevastu võib Madis grilliga mässata küll. Kuid tema sõnul on liha kõrval üks asi ehk tähtsamgi – salat. Täpsemalt käib jutt kurgi-tomati-hapukooresalatist, milleta ei möödu vist ükski aiapidu. Triin lisab omaltpoolt, et tema lisab salatisse ka rohelist sibulat ning Kristina armastab eriti kausi põhja jäävat vedelikku – hea soolane!

Grillpidude kõrval võetakse luubi alla ka asjad, mis tuleb piknikule minnes kindlasti kaasa võtta. Enamvähem konsensuslikult jõuti järeldusele, et kaasa on vaja võtta järgmised asjad: korralikud nõud ja söögiriistad, NUGA, korgitser, tekk ja desinfitseerivad lapid. Madis lisab omaltpoolt, et tema ei lahku kodust kunagi kui taskunuga ja sporki kaasas ei ole. Viimane on sümbioos kahvlist ja lusikast – äärmiselt praktiline asi, mida endaga alati kaasas kanda. 

Saates tuleb juttu ka sellest, kuidas teised rahvad meil avalikes kohtades grillivad ning sinna vaat et pool elamist kohale tassivad. Eestlane reeglina enda kõrvale võõrast seltskonda ei himusta, ka kolme telgiga RMK plats tundub ülerahvastatud. 

Saade «Oma tuba, oma luba» on eetris iga nädal. Saateid saab kuulata Postimehe Pleierist, Spotifyst ja Apple Podcastist.

Ühendust saab julgelt võtta e-posti aadressil kodu@postimees.ee.