Copy

Euroopa Liidu Intellektuaalomandi Amet (EUIPO) avalikustas hiljuti viienda auhinnakonkursi DesignEuropa Awards finalistid ning elutööpreemia võitja. Finaali valitud kuue ettevõtte seas on ka Eesti arhitektuuribüroo Arsenit, kelle loodud metsamaja Piil äratas rahvusvahelise žürii tähelepanu.

Juba teist aastat järjest on eestlased jõudnud mainekal üleeuroopalisel auhinnakonkursil DesignEuropa kuue finalisti sekka. Kui mullu jõudis finaali pakiroboteid ja -terminale arendav tehnoloogiaettevõte Cleveron, siis tänavu püüdis disaineritest, akadeemikutest, ettevõtjatest, varasematest võitjatest ja intellektuaalomandiekspertidest koosneva žürii tähelepanu Eesti arhitektuuribüroo Arsenit loodud väikemaja Piil, mille arhitektiks on Arseni Timofejev. Piil võitis mullu ka väikemaja kategoorias Thermory disainiauhinna.

Tänavusel konkursil oli rekordiline osavõtt: üle 800 taotluse ja kandidaadi kõikjalt Euroopast kahes konkureerivas kategoorias: ettevõtjate ja väikeettevõtjate auhind ning tööstusauhind.