Beebi, kahurikuul ja küünised: lennujaama töötajad jagavad ekstreemseid leide reisijate pagasist

Lootusrikastelt reisijatelt on konfiskeeritud väga ekstreemseid asju.
Lootusrikastelt reisijatelt on konfiskeeritud väga ekstreemseid asju. Foto: Shutterstock

Lennujaamade turvatöötajatel on töö, mis kahtlematult toob kaasa ootamatusi ja vahel ka muigama panevaid hetki. Kogusime kokku ekstreemsed leiud üle maailma, mis reisijatelt leitud on. 

Raske on mõista, millele nende asjade omanikud lootsid, kui kohvreid pakkisid ja lennujaama teele asusid. Kogusime kokku kõige kummalisemad asjad, mida turistid üle maailma püüdsid märkamatult lennukisse smugeldada, lootes valvsatest turvatöötajatest mööda lipsata.

Muumia käsi

1993. aastal leiti Miami lennujaamas ühe reisija pagasist muumia käsi ja osaliselt mumifitseeritud lapse jäänused. Need konfiskeeriti ja tagastati päritoluriiki, kuna nende omamine ja transport on ilma vajalike lubadeta ebaseaduslik.

Beebi

Egiptusest pärit noorpaar üritas oma äraantavas pagasis last lennukisse smugeldada. Elusat imikut. Raske on ette kujutada, mis sundis vanemaid otsusele beebi koos kohvriga pagasiruumi saata. Tollis selgitati välja, et laps sündis paar päeva enne paari lendu AÜEsse ja kõik vastsündinu dokumendid polnud korras. Vanemad ei oodanud, kuni beebi passi saab, sest nad tahtsid jalamaid puhkusele minna ja otsustasid seetõttu loota juhusele, et titat kohvris ei leita ega märgata. 

Kahurikuul

Los Angelese lennujaamas püüdis südikas noormees lennukisse smugeldada ehtsat kahurikuuli. Algul ei saanud tollitöötajad aru, millega tegu ning konfiskeerisid selguse saamiseni kogu pagasi, pärast ülevaatust selgus, et kahurikuul on lebanud merepõhjas pikka aega ja võib õhurõhu muutumisel plahvatada. Mees peeti kinni. 

Kuivatatud seapea 

New Yorgi JFK lennujaamas on reisija pagasist leitud kuivatatud seapea. Kuigi erinevad toiduained on reisijate pagasis levinud, üllatas see leid isegi palju näinud ametnikke. Sellised toiduained võivad levitada haigusi ja kuuluvad seetõttu konfiskeerimisele. 

Vaglad

Prantsuse turist šokeeris Šveitsi lennule tollikontrolli läbides tolliametnikke hingepõhjani – mees tassis kohvris 15 kilogrammi vaklu. Kui kohver avati ja just sisu kohta küsimust küsima hakati, haaras mees ussikesi endale pihku ja asus neid sööma, püüdes seeläbi tolliametnikke veenda, et tal on vaja neid armastusest eksootiliste roogade vastu. Nagu arvata võis, saadeti mees turva- ja tervisekontrolli.

Jääkaru küüned 

Jääkaru
Jääkaru Foto: Shutterstock

2012. aastal konfiskeeriti Anchorage'i lennujaamas reisijalt terve kotitäis jääkaru küüsi. Need olid plaanitud suveniiridena maha müüa, kuid jääkaru on ohustatud liik ja nende osade omamine või transportimine on rangelt keelatud.

Roomaja rinnahoidjas 

Miami rahvusvahelises lennujaamas leiti kord ühe naisreisija rinnahoidjast sinna peidetud madu. Lisaks leiti tema käsipagasist väikseid kilpkonni. Kuigi rinnahoidjasse peidetud madu on ekstreemne, leitakse lennujaamades kahetsusväärselt sageli elusloomi, kes on ebatavalistesse kohtadesse peidetud.

Teised ajakirjad

Tagasi üles