UURING Kas kohvi pikaajaline tarbimine on ikka ohutu?

Artikli foto
Foto: Shutterstock
Copy

Kümme aastat kestnud teadusuuring heidab valgust kohvi tarbimise pikaajalisele mõjule.

Varasemad uuringud on näidanud, et kohv ja selle koostisosad sisaldavad aju kaitsvaid omadusi. On leitud, et kohvi joomine vähendab dementsuse, insuldi ja Alzheimeri tõve riski ning sellel on positiivne mõju Parkinsoni tõve kulgemisele.

Kohvi joomine võib ajutiselt tõsta vererõhku, kuid isegi aastaid kestev mõõdukas tarbimine ei põhjusta vererõhu pikaajalist tõusu. Itaalia uuringu tulemused kinnitavad varasemaid tõendeid ja näitavad, et kohv on selles mõttes ohutu ka 10-aastase uurimisperioodi järel, vahendab Ilta-Sanomat.

Märksõnad

Teised ajakirjad

Tagasi üles