PALMIPUU PALMI ALL Mida teha maailma kõige õnnelikumate inimeste pealinnas Helsingis?

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Amos Rexi kunstimuuseum Helsingis.
Amos Rexi kunstimuuseum Helsingis. Foto: Shutterstock

On kaht tüüpi reisiselle: need, kelle meelest pole Soomes käik õige reis, ja need, kes on enda jaoks Soome võlud avastanud ja seda kütkestavat riiki armastavad. Kuulun nende viimaste hulka, on nii palju kohti, mida selles maailma kõige õnnelikumas riigis külastada tahaksin.

Alati pole lõõgastuseks vaja palju aega ega raha, piisab päevastki. Ning miks siis mitte minna avastama paari laevasõidutunni kaugusel olevat Helsingit. Ja laevade piletihindu vaadates võib hea vedamise korral väga soodsa ostu leida.

Üheks päevaks Helsingisse minnes ma ei soovita liiga palju plaane teha. Jätke aega ka äkkideede elluviimiseks, laiskadeks kohvipausideks, jalutuskäikudeks ja ostlemiseks. Tuli takus ühest kohast teise kihutades võib hoopiski mõnest seiklusest või üllatuslikust silmailust ilma jääda. See linn on pungil toredaid poekesi, õdusaid kohvikuid, mõnusaid nurgataguseid jalgade puhkamiseks ja kultuurinautijatele muuseumeid. Helsingi üks suur pluss on ilm – suvel on seal soe ja mõnus, aga mitte kõrvetavalt kuum nagu samal ajal Lõuna-Euroopas.

Teised ajakirjad

Tagasi üles