Raadio Elmari saatejuht Henri Laumets räägib oma puhkemaja esisel trepil istudes, kuidas oli sellisest unistanud pikalt. Ootamatult avanenud võimalusest kinni haarates saigi aastate jooksul end ajusoppi kinni haakinud soov täidetud.

Kahekorruseline Kelgumäe puhkemaja on üks mitmest palkmajast, mis Otepäält lõunasse suunduva maantee ääres pärast linna piiri paistab. Täpselt sellisest oli Henri enne omanikuks saamist pikalt unistanud. «Üks maja edasi elavad Marianne ja Kristjan – ema ja poeg, kes mul vanad sõbrad. Neil on siin kaks maja, mida nad välja üürivad. Käisin 2012. aastal murdmaasuusatamise maailmakarika võistluse etappi vaatamas ja pidasin ühes nende majas sünnipäeva. Mulle hakkas kuidagi nii meeldima palkmaja hõng, sauna tegemine ja sedasi sõpradega olemine – tahtsin endale ka sellist kohta,» meenutab Henri. 

«Muidugi oli see unistus stiilis: kui võidad lotoga või rikas Ameerika onu, kelle olemasolust polnud sul halli aimugi, pärandab sulle suure summa. Seda ei juhtunud,» muigab ta ning jätkab, kuidas täna talle kuuluvast majast mööda sõites, ja seda juhtus rohkem kui korra, mõtles ta alati, et üks neist võiks olla tema oma.